Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danskerne er utilfredse med deres chefer

Ny undersøgelse viser, at kun 25 procent af danskerne synes, at deres chefer er kompetente nok til deres lederstilling.
Ny undersøgelse viser, at kun 25 procent af danskerne synes, at deres chefer er kompetente nok til deres lederstilling.

Den danske handels- og analysevirksomhed Wilke har udarbejdet en undersøgelse for Avisen.dk, der viser, at det kun er et fåtal af danskerne, der er tilfredse med deres chefer. For kun 25 procent mener, at deres chefer er kompetente nok til at varetage deres job. Det skriver Avisen.dk.

Undersøgelsen viser videre, at 28 procent kun i nogen grad synes deres chef er kompetent til sit job. 15 procent mener deres chef er det i mindre grad, mens 4 procent slet ikke mener, de er kompetente. De resterende 28 procent svarede, at de enten ikke vidste det eller, at spørgsmålet ikke var relevant for dem.

LÆS OGSÅ: Ledere prioriterer arbejde fremfor privatliv

Peter Busch-Jensen, der er adjunkt ved Rosekilde Universitet og forsker i arbejdsliv mener, at danskernes utilfredshed blandt andet skal findes i de seneste års nedskæringer. For med nedskæringer følger omstruktureringer, der kan resulterer i fyringsrunder og andre upopulære beslutninger.

LÆS OGSÅ: Ros giver bedre medarbejdere

Han mener dog også, at man ikke skal underkende betydningen af den gradvise djøfisering af danske lederstillinger.

”Før var en skoleleder ofte en med lærerfaglig baggrund. Nu forventes der i stigende grad professionel ledelse, hvilket mange steder oversættes til mere fokuseret, administrativ og økonomisk-orienteret ledelse. Det skaber nemt en større distance mellem leder og menigmand, ” siger Peter Busch-Jensen til Avisen.dk og understeger vigtigheden er, at lederene kommer rundt i deres virksomhed og møder medarbejderne, i stedet for at fokusere på lederkurser og eksterne konsulenter.

Kilde: Avisen.dk