Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Udland

Talentsupport gør London Collections unik

Efter kun seks sæsoner puster London rivalerne i Paris og Milano i nakken. Det skyldes ifølge herretøjsdesigneren Astrid Andersen englændernes talentstøtte.
Efter kun seks sæsoner puster London rivalerne i Paris og Milano i nakken. Det skyldes ifølge herretøjsdesigneren Astrid Andersen englændernes talentstøtte.

Den engelske herremodeuge London Collections vinder stadig mere og mere momentum på den internationale modescene. Siden den spæde start i 2012, har London Collections haft en indkøberstigning på 30 procent. Det skriver Financial Times.

Talentmassen maseres og støttes af skolerne

For den London-baserede, danske herretøjsdesigner Astrid Andersen er der heller ingen tvivl om, at London Collections kan noget helt specielt. Hun har selv deltaget i modeugen i fire sæsoner, og hun krediterer især de engelske designskoler for London Collections stærke ståsted.

“Den talentsupport, der er i London, er unik og udspringer af de skoler, som byen huser. Den support gør, at der opstår et stort felt af nye designere, som virkelig sætter en kreativ dagsorden for hele modeugen,” siger Astrid Andersen til FashionForum, og uddyber at London Collections har formået at skabe sin egen brandidentitet:

“Folk ved, hvad Paris og Milano står for, og nu er London ved at manifestere sig som en modemetropol indenfor herretøj, som virkelig skubber grænser og udfordrer designnormen,” siger hun til FashionForum.

LÆS OGSÅ: Skepsis overfor herremodeuge i New York

Astrid Andersen vil også for første gange være at finde på New York Fashion week, der løber af stablen i disse dage. Her vil hun fremvise sin ‘Bespoken’-kollektion, der sætter fokus på pels i samarbejde med Kopenhagen Fur.