Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Udland

Skepsis overfor herremodeuge i New York

New York Fashion Week får sin egen herremodeuge, der dog mødes med løftede øjenbryn af den amerikanske modeelite.
New York Fashion Week får sin egen herremodeuge, der dog mødes med løftede øjenbryn af den amerikanske modeelite.

Efter længere tids rygter bekræftede The Council of Fashion Designers of America (CFDA) i torsdags, at New York Fashion Week får sin egen herremodeuge i SS16. Nyheden har dog fået en lidt lunken modtagelse, for både på The New York Times og på Business of Fashion stiller højstående modeprofiler spørgsmålstegn ved endnu en modeuge.

Vanessa Friedman: Mere af det samme?

”Industrien bliver ved med at snakke om hvad det ’næste’ er. Er svaret virkelig mere af det samme? Og er det ikke meget at bede internationale indkøbere og presse om – både fra et økonomisk og personligt perspektiv – at tage en ekstra tur til Amerika i Juli – da London blev tilføjet (red. London Collections) havde alle i det mindste i forvejen planer om at tage til Europa for de andre herremodeuger. Det er ikke tilfældet i USA,” skriver Vanessa Friedman, der er moderedaktør på The New York Times på sin blog.

Modeuge er hele tiden?

Chefredaktør på de toneangivende modemedie the Business of Fashion Imran Amed stemmer i med Vanessa Friedman og skriver videre om, hvordan der snart er modeuger hele tiden.

”(…) Fashion week fatigue er virkelig begyndt at ramme mig, og det er ikke kun på grund af New Yorks herremodeuge. Det er et bredt problem i industrien, et der snart betyder, at vi skal til modeuge hele tiden,” skriver Imran Ahmed på the Business of Fashion og fortsætter:

”Industrien må da kunne komme op med noget mere innovativt (og bæredygtigt) end at tusinde af mennesker fra hele verden skal flyves ind for at se flere modeshows. Det er tid til eftertanke om emnet.”

LÆS OGSÅ:  New Yorks herremodeuge har datoerne klar

Amerikanske herretøjsmastodonter som Ralph Lauren og Calvin Klein har meldt ud, at de holder sig til de europæiske herremodeuger i SS16. De vil dog holde nogle events under den amerikanske modeuge.

Kilde: Businessoffashion.com og NYtimes.com