Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Via Design inviterer til show i Aarhus

Uddannelsen præsenterer både grafiske designere og modedesignere, når der afholdes afgangsshow og udstilling i Aarhus.
Uddannelsen præsenterer både grafiske designere og modedesignere, når der afholdes afgangsshow og udstilling i Aarhus.

Via Design afsluttede årets officielle modeuge med et afgangsshow på Københavns Rådhus. Nu gentager de succesen i Aarhus. De 16 upcoming designere er nøje blevet udvalgt blandt 55 medstuderende af en jury bestående af blandt andre VIAs undervisningschef Ingrid Søe.

Har man allerede set showet, skal man dog ikke tøve med at tage til den aarhusianske udgave, der præsenterer helt andre kollektioner. Kun tre er gengangere fra København.

”Vi har forsøgt at sammensætte de studerende, hvis design passede godt sammen, så der er en sammenhæng i showsne. Men det er klart, at det er 16 forskellige designere,” fortæller Marianne Holch, projektkoordinator på Via Design.

Mange i modebranchen vælger Aarhus

Udover showet inviterer Via Design til afgangsudstilling fra uddannelsen Visual Fashion Communication. Det foregår ved en reception på Aarhus Rådhus om eftermiddagen. Her kan man både se de grafiske designeres kunst, og man kan som virksomhed høre om mulighederne for at få praktikanter eller indgå som praktikcase i skolens forskellige uddannelser.

Det er helt bevidst at placere disse begivenheder i Aarhus, fortæller Marianne Holch til Fashion Forum:

”Vi vil gerne synliggøre os noget mere i Aarhus. Det er helt oplagt at vælge byen, fordi mange i modebranchen danner en lille klynge her,” siger hun.

Både afgangsudstilling og afgangsshow finder sted på Aarhus Rådhus d. 20. februar.