Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Nyt skotsk initiativ støtter cirkulært design

En ny fond vil støtte skotske designere i arbejdet med at forlænge tøjets levetid.
En ny fond vil støtte skotske designere i arbejdet med at forlænge tøjets levetid.

Cirkulær økonomi er kernen i en ny offentligt støttet fond i Skotland, som er specifikt rettet mod landets mode- og tekstilsektor.

Det er organisationen Zero Waste Scotland, der står bag den nye fond, som er den første af sin slags i landet.

Fonden er specifikt rettet mod tekstil- og tøjsektoren, og konkret kan skotske designere nu søge støtte til initiativer, der reducerer mængden af tekstilaffald ved for eksempel at inkorporere nye innovative arbejdsmetoder. Målet er at skabe en mere cirkulær tilgang, hvor materialerne kan opretholde en så god stand som muligt, så længe som muligt.

LÆS OGSÅ: ”Vigga.us: Børnetøj, de små ikke kan vokse fra”

De skotske designere kan søge penge fra fonden, hvis de for eksempel mangler støtte til at lave prototyper på baggrund af nye design- og konstruktionsteknikker eller afprøve alternative fibre og materialer. Fonden vil desuden støtte nye cirkulære forretningstiltag som eksempelvis leasing og udlejning af tøj.

”Vi ved fra nyere forskning, at der er i øjeblikket ikke eksisterer egentlige cirkulære tekstilprodukter eller -tjenester i Skotland, men at de særlige kendetegn ved vores lands tekstilindustri – arv, herkomst, holdbarhed og globalt anerkendt kvalitet i produktionen gør det godt rustet til at udvikle nye ideer,” siger Iain Culland, der er adm. direktør for Zero Waste Skotland i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ”Fem skarpe: CSR handler om økonomi – ikke om følelser”

De skotske designere kan modtage op til 5.000 pund (cirka 48.500 kroner) i støtte fra fonden.

”Det her er en stor mulighed for, at designere kan spille en ledende rolle i at identificere nye innovative produkter og tjenester for Skotland, som vil kunne vise, hvordan sektoren kan blive virkelig cirkulær i fremtiden,” siger Iain Culland.

Kilder: fashionunited.uk, zerowastescotland.org.uk