Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designmuseum Danmark efterlyser herre - og børnetøj

Museet vil supplere deres omfattende dametøjsafdeling med mere mode til mænd og børn.
Museet vil supplere deres omfattende dametøjsafdeling med mere mode til mænd og børn.

Haute Couture fra Frankrig, italiensk silke og danske hårbroderier. Man kan opleve megen mode på Designmuseum Danmark. Men museet mangler børne- og herretøj og opfordrer nu folk til at grave gemmerne igennem efter alt fra velskræddersyede jakkesæt til designerrigtigt børnetøj fra gamle og nye tider.

”Det er først indenfor de sidste 25 år, museet er begyndt at samle på modetøj, og vi har næsten udelukkende dametøj. Så vi håber, der er nogen, som har børne- og herretøj hængende i skabet, vi kan udstille,” fortæller museumsinspektør, Kirsten Toftegaard til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: Permanent mode – og tekstiludstilling endelig åbnet 

Kirsten Toftegaard fremhæver herretøjet, fordi den del af modebranchen rykker rigtig meget i disse år. Det er især velsyet skræddertøj med fokus på form og forarbejdning, museet efterlyser. De har allerede lidt fra 70’erne og 80’erne, der er skabt og købt af en tidligere oldermand i skrædderlauget, men ser gerne, at samlingen bliver udvidet.

Dokumenterer det gode design

Det er dog ikke hvad som helst, museet tager imod. Tøjet skal afspejle godt design og det er ikke nødvendigvis nok, at det har været en populær beklædningsdel.

”Vi samler ind med en bestemt vinkel. Vi skal ikke dokumentere, hvad folk har gået med, vi skal dokumentere det gode design. Men det behøver ikke være avantgarde. Det skal bare være lækkert,” fortæller Kirsten Toftegaard.

Ligger du inde med din tipoldefars jakkesæt eller har du netop fundet en gammel kasse med børnetøj på loftet, så kan du kontakte museet her. Kirsten Toftegaard anbefaler, at man tager et billede af tøjet først og sender det til hende i en mail.