Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt danskproduceret luksusbrand

Anna-Louise Wilk slår et slag for insourcing af dansk tøjproduktion med hendes nyopstartet luksusbrand, der består af materialer fra Europa og bliver produceret i Danmark. Hun opfordrer andre fra modebranchen at følge efter.
Anna-Louise Wilk slår et slag for insourcing af dansk tøjproduktion med hendes nyopstartet luksusbrand, der består af materialer fra Europa og bliver produceret i Danmark. Hun opfordrer andre fra modebranchen at følge efter.

Designer Anna-Louise Wilk har for nyligt startet eget designbrand op under navnet Anna-Louise Wilk Copenhagen. Hun ønsker hermed at gøre den danske modeindustri bevidste om, at det kan lade sig gøre at få produceret sit tøj i Danmark, som i sidste ende kan styrke sit brand især udenlands.

”Det at der står Made in Denmark i tøjet, giver en betydelig større salgsværdi i udlandet, da man her både som forbruger og indkøber kigger på, hvor det er produceret og kvaliteten i stedet for prisen. Den kunne danskerne godt lære noget af,” siger Anna-Louise Wilk til Fashionforum.

LÆS OGSÅ: ”Nyt smykkebrand: Vi har brugt tre år på at finde bæredygtige leverandører”

Anna-Louise Wilk mener, at krisen især har gjort danskerne til et ’udsalgsfolkefærd’, som fokuserer mere på lavere priser i stedet for kvalitet, hvilket hun ønsker at ændre.

Hun bruger blandt andet pels som materiale, hvilket kan for nogle forbrugere virke afskrækkende. Hun mener, at det er godt, at folk er opmærksomme på dyreforhold, men hun undrer sig over, hvorfor der for eksempel ikke er mere fokus på, hvor dårlige forhold der er i bomuldsindustrien.

Hun er selv bevidst om at bruge kvalitetsmaterialer og pelse fra dyr, der kommer fra ordentlige farme, hvilket også øger prisen på tøjet. Derfor er det en større udfordring for Anna-Louise Wilk, at få hendes tøj solgt til danske forretninger.

”Grundet den højere produktionspris, satser jeg på det udenlandske marked foreløbig, da jeg her kan sælge tøjet til en højere pris end herhjemme,” siger Anna-Louise Wilk.

Hun får sit tøj syet hos tre skræddere på Amager i København, som efter megen research var det sted, der kunne matche pris og kvalitet. Anna-Louise Wilk synes ikke, at det var svært at finde producenter herhjemme, og hun påpeger, at der er flere skræddere/producenter i Danmark, som sagtens kan påtage sig større produktioner.

Bæredygtighed er sliddet værd

Selvom hun måtte flytte fra hus og hjem og sælge alle sine ejendele for at få til startkapitalen, mener Anna-Louise Wilk, at det er sliddet værd at beholde produktionen i Danmark og satse på kvalitet og bæredygtige principper.

”Bæredygtighed er to ting for mig: Miljø og økonomi. Miljø med henblik på at minimere transporten, som ved at holde produktionen i hjemlandet og hente materialerne hjem indenfor Europas grænser. Økonomi set sådan, at det er vigtigt at sætte gang i noget arbejde herhjemme,” siger Anna-Louise Wilk.

Hun påpeger, at én af fordelene ved at have produktion i Denmark, er at man ikke behøver at bestille en kæmpe bestilling, men kan få syet en enkelt prototype og hurtigt kan godkende eller tilrette denne.

En anden fordel ifølge Anna-Louise Wilk er, at der er bedre kontrol med produktionen, og at man ikke skal til at sende tøjet tilbage med lang ventetid i sigte og moms og told oveni.

Positiv respons fra branchen

Anna-Louise Wilk var på hendes første modemesse her i weekenden og fik megen positiv respons på hendes tøj fra udenlandske og nationale indkøbere, blandt andet på grund af, at det var danskproduceret.

Fremtiden byder udover danske og udenlandske kunder på en webshop, som kommer indenfor den næste måned. Tøjet bliver dog først produceret efter bestillingerne, for at undgå at sidde med et for stort lager.

Anna-Louise Wilk Copenhagen tager små men bevidste skridt mod en danskproduceret bæredygtig fremtid.