Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kom og se mode i mørket

Filmfestivalen Copenhagen Fashion Film sætter igen i år fokus på modefilm under og i forlængelse af modeugen med stilsikre starlets som Sophia Loren, Faye Dunaway og Gloria Swanson.
Filmfestivalen Copenhagen Fashion Film sætter igen i år fokus på modefilm under og i forlængelse af modeugen med stilsikre starlets som Sophia Loren, Faye Dunaway og Gloria Swanson.

Copenhagen Fashion Film inviterer til modefilm i mørket, når festivalen i næste uge fortsætter i Cinemateket. Under modeugen åbnede Copenhagen Fashion Film op for dørene i Danish Design Society og viste film, der havde fokus på stærke, kvindelige stilikoner under temaet “The Importance Of Being A Heroine”.

Temaet forsætter, og publikum kan forvente at træde ind i filmdivaernes dragende verden med blandt andre stumfilmsstjernen Gloria Swanson og filmens femme fatale Sophia Loren, der tryllebinder med karakteristisk skuespil, smukke garderober og fantastiske fortællinger.

Stumfilm, sang og talkshow

Det er ikke kun klassiske modefilm, der er på programmet. Tirsdag d. 10. februar bliver stumfilmen “Male and Female” vist, og mens Gloria Swanson og hendes spektakulære kostumer imponerer på skærmen, vil den danske sangerinde, Kira Skov, optræde i biografsalen.

Torsdagen efter lægger Cinemateket lokaler til et live-talkshow, der kombinerer mode og film sammen med blandt andre Cover-forelæger Malene Malling, filminstruktør Mads Matthiesen og filmglade model Emma Leth. Det sker efter visningen af filmen “Who Are You Polly Maggoo” – en satirisk film om branchen instrueret af modefotografen William Klein.

En filmgenre med vokseværk

Mode og film går ofte hånd i hånd. Flere modehuse og designere er begyndt at bruge filmen som en måde at fremvise deres kollektioner og udtrykke sig kreativt samt som et anderledes redskab til at nå forbrugeren. Festivalleder Ditte Marie Lund fortæller:

”Vi oplever en stigende interesse fra både branchen men også hos publikum for at se modefilm. Med festivalen kan vi give folk en anderledes filmoplevelse i et festivalformat, hvor man kan sammensætte sin helt egen oplevelse,” siger hun.

Festivalen løber til 14. februar 2015 med filmvisninger i Cinemateket.

Se det fulde program på copenhagenfashionfilm.dk.