Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kopenhagen Fur lægger muskler til vækstinitiativ

Verdens største auktionshus for pels har indgået en treårig aftale med det midtjyske vækstinitiativ Headstart Fashion. Aftalen skal hjælpe modevirksomheder og -iværksættere i Region Midtjylland til at opnå vækst.
Verdens største auktionshus for pels har indgået en treårig aftale med det midtjyske vækstinitiativ Headstart Fashion. Aftalen skal hjælpe modevirksomheder og -iværksættere i Region Midtjylland til at opnå vækst.

Det er Kopenhagen Fur’s Internationale Center for Kreativitet, KiCK, der nu støtter det jyske vækstinitiativ. KiCK (Kopenhagen Internationale Center for Kreativitet) skal bygge bro mellem pels- og modebranchen og blev etableret i juni 2013. Aftalen skal hjælpe til at skabe gode rammer for regionen Midtjyllands modevirksomheder.

”I KiCK fokuserer vi benhårdt på at skabe vækst og fremdrift i Danmarks kreative branche, og derfor er samarbejdet med Headstart Fashion helt oplagt. Deres midtjyske forankring vil hjælpe til at bygge bro til modebranchen både i og uden for regionen,” fortæller Head of KiCK, Michael Stadi.

Dansk kraftcenter for mode

Headstart Fashion arbejder dagligt for at gøre Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode.

Derfor tilbyder vækstinitiativet en lang række forløb, som klæder regionens modevirksomheder på til at opnå vækst og imødekomme branchens udfordringer. Christian Chapelle, der er Head of Headstart Fashion, har store forventninger til, hvordan det nye samarbejde vil komme den kreative branche til gode.

”Det har enorm stor betydning for et vækstinitiativ som Headstart Fashion, at Kopenhagen Fur ønsker at bidrage med deres ekspertise. Kopenhagen Fur er et flagskib inden for dansk mode og design, og deres ekspertise og viden vil uden tvivl bidrage til at styrke arbejdet med at fremme væksten blandt regionens modevirksomheder. Som det første forventer vi at arrangere masterclasses i samarbejde med KiCK, og vi glæder os meget til at løfte sløret for de kommende aktiviteter, siger Christian Chapelle.

Bredere netværk, større eksponering

I kraft af Headstart Fashions advisory board samarbejder initiativet allerede med store modevirksomheder som Hummel og Bestseller om at skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland. Den nye aftale med Kopenhagen Fur er ikke kun en økonomisk saltvandsindsprøjtning til Headstart Fashions arbejde. Aftalen udgør en alliance, der gør det muligt at eksponere danske modevirksomheder på vækstmarkeder som eksempelvis Kina.

”Eksport til udlandet er en af de helt store udfordringer for modevirksomheder. Det kræver viden om de enkelte markeders juridiske forhold, og det kræver et godt netværk. Kopenhagen Fur har et særdeles stærkt og velforgrenet netværk i Kina, som uden tvivl vil komme regionens modevirksomheder til gode,” forklarer Christian Chapelle.

Fakta om Kopenhagen Fur

  • Verdens største pelsauktionshus
  • Er et andelsselskab ejet af de danske minkavlere.
  • Danmark er verdens største producent af kvalitetsminkskind med en årlig produktion på over 17,2 millioner skind.
  • Minkavl er en væsentlig bidragsyder til vækst i Region Midtjylland. Særligt i den vestlige del.