Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

VIA Design introducerer fremtidens designere

Flere års uddannelse for de studerende på VIA Design kulminerede i fredags i et modeshow på Københavns Rådhus.
Flere års uddannelse for de studerende på VIA Design kulminerede i fredags i et modeshow på Københavns Rådhus.

Tolv designere, ét show. Det var rammerne, da udvalgte afgangselever fra VIA Design i fredags præsentererede deres kollektioner for den danske modebranche til skolens show ”We Do Fashion”. Og mode dét viste eleverne. Rådhusets catwalk blev betrådt af modeller klædt i alt fra sporty jakkesæt, sælskindsjakker, stilletter og slip-ons.

Formålet med ”We do Fashion” er både at byde de studerende varmt velkommen i branchen og at vise modeindustrien, hvad de kan bidrage med. Det har de ny udklækkede designere taget til sig.

”Jeg har inviteret mulige fremtidige samarbejdspartnere til showet, som måske kan hjælpe mig med de projekter, jeg er i gang med,” fortæller designstuderende Stine Sandermann til Fashion Forum.

Festen kun lige begyndt

Mens de spændte studerende ventede backstage, fandt den danske modebranche sin plads på front row og blev præsenteret for edgy og eksperimenterende tøj, som kun nye designere kan kreere. Da musikken slukkede, lyset blev tændt og showet havde nået sin afslutning, var der ingen tvivl om, at festen for de studerende kun lige var begyndt.

”Inden jeg overhovedet søgte ind på Teko (Nu Via Design, red.), var det her show min helt store drøm. Nu skal det fejres”, fortæller en begejstret Mette Merrild Johannesen, der allerede er blevet ansat som designer hos brandet Piezak.