Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Udland

Udstiller vælger Berlin fra og København til

Udstillerne på Revolver er glade for, der er kommet ro på datoerne for de kommende sæsoners modeuge. ”Det, vi har brug for nu, er en periode med ro og kontinuitet,” siger Åse Helene Hansen fra Hansen Garments.
Udstillerne på Revolver er glade for, der er kommet ro på datoerne for de kommende sæsoners modeuge. ”Det, vi har brug for nu, er en periode med ro og kontinuitet,” siger Åse Helene Hansen fra Hansen Garments.

Ud over ønsket om en periode med ro, er det ellers ikke noget den unge designer synes, der mangler på Revolvers Meat Packing District i Øksnehallen.

”Der er utroligt mange mennesker. Allerede her de første to timer har jeg fået to nye, mulige kunder fra Tyskland,” begynder hun at fortælle, men bliver afbrudt af en mulig agent for Italien.

Da samtalen med agenten er ovre fortsætter hun:

”- Jeg havde faktisk en fornemmelse af, der ville komme mange til København denne gang. Måske mest på grund af det, der sker i Berlin, alt det kaos, der har været omkring Bread&Butter,” siger hun.

Utroligt positiv stemning

Også i Maxjennys stand er der tilfredshed at spore.

”Det føles godt. Der er en utroligt positiv stemning. Det er som om, vi alle sammen har lagt alt pjat til side. Der er masser af mennesker og en god vibe, også fordi det ikke er så stort,” mener den svenskfødte men dansk baserede designer.

Stryger Berlin fra messelisten

Åse Helene Hansen fra Hansen Garments mener, at det afgørende er, det er de rigtige mennesker, der kommer til en hvilken som helst messe. Det oplevede hun blandt andet som en ud af cirka 40 udstillere på Bread&Butters ’Back to the street’-initiativ. Der var der mere fokus på handlen end hun oplevede, der var, på den nu hedengangne mastodontudgave af Bread&Butter.

”Det var meget fint. Man kunne mærke, at de folk, der kom til den lille messe (Bread&Butters ’Back to the street’, red.) var meget målrettede. Det var meget business. På den store messe kunne man meget let komme til at bruge en masse tid på at tale med producenter,” siger hun til FashionForum.

Hansen Garments har tidligere været på Gallery fire-fem sæsoner og regner med at komme tilbage på Revolver igen. Derimod har Åse Helene Hansen foreløbig strøget Berlin fra messelisten næste sæson. Det skyldes den megen virak, der har været omkring Bread&Butter.

”Det, vi har brug for nu, er en periode med ro og kontinuitet og fokus på forretningen,” siger hun til FashionForum.