Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Navne

Ole Yde tilbage i København med manér

For første gang i fire sæsoner afholdt Ole Yde i dag show på Hotel d'Angleterre.
For første gang i fire sæsoner afholdt Ole Yde i dag show på Hotel d'Angleterre.

Yde er leveringsdygtig i både prinsessedrømme og – skulle det vise sig – prinsesser. I hvert fald dukkede H.K.H. Kronprinsesse Mary op til showet og cementerede måske dermed, at selv om modeverdenen altid vil have sine darlings, så er Ole Yde en af de danske konger af klassisk couture.

Yde har i mange år været et af de mest købestærke og klassisk stilsikre damers foretrukne mærker. Derfor har det også faldet naturligt, at han efter en årrække herhjemme prøvede kræfter med udlandet. Det har resulteret i kunder i Asien, Nordamerika og Europa. Og – via hans tilstedeværelse i Paris – også i Mellemøsten.

“Gennem Paris’ internationale appeal har vi fundet vej til det mellemøstlige marked. Specielt Saudi Arabien og Kuwait er blevet vigtige lande for os, da de efterspørger kvalitet, rene linjer og et glamourøst udtryk. Derudover er det min erfaring, at de gerne vil have noget unikt og noget som ikke alle har. Saudi Arabien har eksempelvis haft luksus i lang tid, og det er min erfaring, at de synes, det bliver for ”nemt” at købe en Chaneltaske. Kvinderne vil derfor i stedet have noget, der skiller sig ud,” har Ole Yde tidligere fortalt FashionForum.

LÆS OGSÅ: “Kaos og perfektion ved Ole Ydes show i Paris”

I sommer opnåede han den anerkendelse at blive valgt som afsluttende show på den parisiske modeuge. Et show, der var så legesygt, smukt og gedigent, at publikum til trods for, at runway blev besat af demonstranter og strømmen gik undervejs, gik fra showet med en følelse af at have oplevet noget magisk.

Denne sæson har Yde, der ikke alene er skræddermester men en mesterlig håndværker, valgt at præsentere sin AW15 kollektion i København, hvor han i sin tid begyndte.

For YDE som brand er det vigtigt at bevæge sig bredt inden for nichen. Det er blandt andet derfor, at vi indtil videre har afholdt to shows ved modeugen i Paris. Samtidig er det naturligvis utroligt vigtigt, at YDE fortsat er synlig herhjemme,” sagde bestyrelsesformand i Yde, Solvej Lee Ørnstrand, da det blev annonceret, at Yde atter ville afholde show i den danske hovedstad.

Slangeskindsskolepige og poetisk bølgende gallakjole

Det perfekte håndværk var som altid i Ydes kollektioner i centrum, lige fra den – trods sin lineære strengheds – poetisk bølgende gallakjole, til en slangeskindsskolepige-style, der lykkedes at være vovet uden at blive vulgær. Yde kan sy, så englene synger, og hans designs tager altid udgangspunkt i den kvindekrop, tøjet i sidste ende skal passe til. Han beviser, hvor stor effekt en håndfuld knapper kan have, når de er monteret perfekt, og han kan få en lynlås til at ligne noget fra en endog meget eksklusiv smykkeforretning. Derudover så man i AW15 som noget ret nyt rigtige lommer på flere af hans styles.

At kunne give sig hen til Ydes danske teams behagelige og gnidningsfrie show-afvikling gjorde ikke oplevelsen mindre: Det gedigne håndværk og den ro, en designer kan få, når han eller hun har bevist sit værd over tid, gav en overskudsagtig stemning, der måske var medvirkende årsag, at mange blev hængende efter showet. Blandt dem Kronprinsessen. Men der er heller ikke grund til andet end at nyde, at Ole Yde er tilbage i den københavnske modeuge igen.