Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeuge skudt i gang med spirende økonomisk optimisme

Styrkede eksporttal og bæredygtighed var i fokus, da Danish Fashion Institutes administrerende direktør Eva Kruse og handelsminister Mogens Jensen åbnede modeugen på Københavns Rådhus tidligere i dag.
Styrkede eksporttal og bæredygtighed var i fokus, da Danish Fashion Institutes administrerende direktør Eva Kruse og handelsminister Mogens Jensen åbnede modeugen på Københavns Rådhus tidligere i dag.

Modeugen blev i dag åbnet med en glædelig nyhed: Branchen har aldrig tidligere eksporteret så meget tøj til udlandet som i 2014.

”Danmark har uden tvivl et potentiale for eksport af mode. Det er et af vores største eksporterhverv, og vi har oplevet en imponerende vækst på 8,7 procent fra 2013 til 2014, mens den samlede danske eksport steg med under tre procent,” sagde administrerende direktør for Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week Eva Kruse i sin åbningstale på Københavns Rådhus i dag.

Hun blev suppleret af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), der ligeledes understregede branchens stærke eksporttal i sin tale.

LÆS OGSÅ: ”Modeeksport større end nogensinde”

”Dansk mode er kendt for sit fokus på design, innovation og æstetik. Det har ført til en industri, der eksporterer omkring 63 procent af produktionen svarende til omkring 25 milliarder kroner. Som handelsminister gør det mig selvfølgelig stolt,” sagde Mogens Jensen og uddybede:

”Det gør mig specielt stolt, fordi bæredygtighed er blevet et adelsmærke i den danske modebranche. Vi værdsætter miljøvenlige produkter, vi kender til de grønne produktionsteknikker, og vi putter CSR ind i design, produktion og værdikæder. Jeg tror på, at disse værdier vil gøre os endnu mere konkurrencedygtige og hjælpe til at skabe en endnu stærkere position for de danske brands i udlandet,” sagde ministeren.

LÆS OGSÅ: ”Modeugen: Fonnesbech åbner ballet”

Netop bæredygtighed er en kerneværdi for mærket Fonnesbech, som umiddelbart efter åbningspressemødet skød modeugen i gang med deres show på Rådhuset.