Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Navne

Debuttantshow på parketgulvet

Den autodidakte designer Nicklas Skovgaard havde onsdag eftermiddag sin debut under København modeuge på Børsens historiske parketgulve.
Den autodidakte designer Nicklas Skovgaard havde onsdag eftermiddag sin debut under København modeuge på Børsens historiske parketgulve.

Børssalen sætter scenen for designer Nicklas Skovgaard’s debutant show – salen emmer af historie og er en visuel nydelse for øjet. De store lysende kugler i loftet oplyser det aflange gulvareal, som i dagens anledning agerer catwalk for Nicklas Skovgaards spæde skridt ud på den danske modescene.

Lang arbejdsproces, hurtigt resultat

Lysene dæmpes og modellerne træder én efter én ind for at fremvise, hvad designeren selv har siddet med i hænderne de sidste seks måneder.

”Det var både nervepirrende og spændende at sende de færdige produkter ud på catwalken. Efter showet var det en mærkelig følelse, at det hele var så hurtigt overstået efter seks måneders arbejde, ” siger Nicklas Skovgaard til Fashionforum.

Han har selv syet alle styles uden nogen form for designuddannelse, men har fået undervisning hos en skrædder og derefter videreudviklet egne teknikker. Nicklas Skovgaard beskriver sit visuelle univers som minimalistisk og let. Dette univers sås også i showets scenografi, som kun bød på en Finn Juel sofa placeret i starten af catwalken, hvor alle modellerne til sidst opstillede sig omkring.

”Vi ville gerne danne en ramme om ”vores pige”, som matchede hendes identitet i forhold til scenografien. Grundformen for showet var enkelt og let,” siger Nicklas Skovgaard

Mod på fremtiden

Nicklas Skovgaard dannede mærket Nicklas Skovgaard sammen med partner Morten Kjær Thomsen i 2014. I forhold til fremtiden, fokuserer designteamet på deres webshop, som snart kommer op at køre. Dette kommer foreløbigt til at være det eneste tilgængelige sted at købe den nye kollektion. Dog vil teamet være at finde på Ciff-messen, som starter i morgen d. 28. januar.

Børssalens fire hjørner er udsmykket med kultegninger af Lorenz Frølich, hvor den ene tegning illustrerer Mod. Modet har Nicklas Skovgaard til at forsætte, selvom fremtiden er uvis. Indtil videre håber han blot, at hans debutshow får omtale, og at folk kan lide hans designs.

Børsen kommer til at rumme flere modeshows under Københavns modeuge, som blandt andet bliver oplyst her på Fashionforum og på Copenhagen Fashion Week’s hjemmeside.