Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Værsgo! – Det samlede overblik over modeugen

Print ud og gem: Så går det løs igen, og FashionForum giver her et overblik over modeugens messer, show-kalenderen, events og meget andet.
Print ud og gem: Så går det løs igen, og FashionForum giver her et overblik over modeugens messer, show-kalenderen, events og meget andet.

Modeugen står for døren, og der er både nye messer, nye locations og nye tiltag på programmet. FashionForum har traditionen tro sammenstrikket en komprimeret guide til den københavnske modeuge.

Showkalenderen

Igen i år er showkalenderen opdelt i On- og Off-schedule. I løbet af onsdag, torsdag og fredag bliver der i alt afviklet 23 shows og events på On-kalenderen, mens Off-kalenderen samlet består af 10 shows og events. Ligesom under sommerens modeuge er der indlagt besøg på messerne, som en del af On-kalenderen. Torsdag er der besøg på Revolver Fishmarket District og fredag på CIFF Raven.

I On-programmet står Fonnesbech for det officielle åbningsshow, som finder sted på Københavns Rådhus onsdag kl. 12, og On-kalenderen bliver lukket med Barbara Í Gonginis show, som ligeledes finder sted på Rådhuset fredag eftermiddag kl. 16.

I Off-schedule begynder det hele med Nicklas Skovgaards show på Børsen onsdag kl. 13, mens VIA Design lukker med deres show på Rådhuset fredag kl. 19.

Se hele programmet her.

NB: Alle shows kræver invitation.

Messer & showrooms

Der er som bekendt store forandringer i messelandskabet sammenlignet med tidligere modeuger. CIFF Kids er allerede i fuld gang og har sidste åbningsdag i Forum i dag.

De øvrige messer under modeugen tæller: CIFF (Bella Center), CIFF Raven (Forum), Revolver (Øksnehallen & Lokomotivværkstedet). Både CIFF og Revolver åbner i morgen, men hvor Revolver-messerne har sidste åbningsdag lørdag, så holder CIFF-messerne åbent til og med søndag.

  • Revolver: Torsdag: 9.00-18.00, fredag: 10.00-18.00, lørdag: 10.00-16.00. Se mere på revolver.dk. Bemærk, at Revolver både har messe i Øksnehallen (Revolver Meatpacking District) og i Lokomotivværkstedet (Revolver Fishmarket District).
  • CIFF & CIFF Raven: Torsdag-lørdag: 9.00-18.00, søndag: 9.00-17.00. Se mere på ciff.dk. Bemærk, at CIFF-messen finder sted i Bella Center, mens CIFF Raven foregår i Forum.

Alle messerne er business to business og er således kun åbne for branchefolk og presse. Der er gratis adgang til alle messerne for pressen og branchefolk, såfremt man forudregistrerer sig på messernes hjemmesider.

Som noget nyt har Bestseller denne gang valgt at samle hele 14 af deres brands i TAP1 fra onsdag-lørdag.

LÆS OGSÅ: “Bestseller samler deres brands i TAP1 under modeugen”

En række brands viser deres nye kollektioner i showrooms rundt omkring i hovedstaden. Det gælder fx Bruuns Bazaar, Ganni, Carmakoma, m.fl. Du kan finde en liste over de forskellige showrooms på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside.

Den tidligere messe Gallery er denne sæson genopstået som en paraply for showrooms rundt om i København. Se mere på Gallerys hjemmeside.

Smykkeshowroomet The Jewellery Room holder åbent den 30. januar fra kl. 10.00–16.00 i H.C. Andersen Slottet ved Tivoli.

NB: Besøg i showrooms og kræver som udgangspunkt forudgående aftale.

App og transport

Det er muligt at hente den officielle Copenhagen Fashion Week-app, som blandt andet gør det muligt at skræddersy sit eget modeugeprogram, få notifikationer, hvis der sker ændringer i programmet og meget mere. Download den i app store ved at søge på CFW.

LÆS OGSÅ: ”Shuttle-busser binder modeugen sammen”

Der vil være shuttle-busser, som kører cirka hvert 20. minut mellem de forskellige messer torsdag, fredag og lørdag under modeugen.

Det er gratis for alle besøgende at benytte busserne, som kører torsdag-fredag kl. 10-18, og lørdag kl. 10-16. Bussernes rute er: Bella Center (CIFF), Lokomotivværkstedet (Revolver), Øksnehallen (Revolver), Forum (CIFF Raven). Herefter kører busserne retur til Bella Center (CIFF).

Der kører ingen busser søndag, hvor kun CIFF og CIFF Raven er åbne. Her kan man tage metroen, som har stop ved både Bella Center og Forum.

Copenhagen Fashion Festival

Sideløbende med alle de shows, messer og events, der kræver invitation, står Copenhagen Fashion Festival for en stribe arrangementer i hovedstaden, som har det til fælles, at de er åbne for alle.

LÆS OGSÅ: ”Modefolkefest: Copenhagen Fashion Festival indtager København”

Design Society på H.C. Andersens Boulevard bliver omdannet til et modecentrum med modeudstillinger, -film og -foredrag, og Festival-programmet indeholder desuden shopping- og stylingevents og meget mere. Copenhagen Fashion Festival finder sted fra onsdag-søndag. Se hele programmet på Copenhagen Fashion Festivals hjemmeside.

Værd at vide for pressen

Den officielle åbningskonference for pressen bliver afholdt på Københavns Rådhus onsdag kl. 11.00 og kræver tilmelding på rsvp@copenhagenfashionweek.com.

På Rådhuset vil der desuden være en Business Lounge, hvor pressen, indkøbere og udstillere har mulighed for at arbejde, oplade mobiler, spise, opmagasinere ejendele i garderobe og meget andet. Business Loungen har åben onsdag-torsdag: kl. 10-18 og fredag: kl. 10-20.

Der er gratis bustransport for pressen mellem alle shows (både On- og Off schedule). Du kan få et Press Bus Pass, når du fremviser visitkort og ID til purseren første gang, du stiger på. Alternativt i Business Loungen på Rådhuset. Pressebussen kører hver morgen fra Rådhuspladsen (Vester Voldgade) 30 min. før første show på programmet. Hvis man vil hoppe på bussen i løbet af dagen, kan man altid finde bussen på adressen for det senest afviklede show. Herfra kører bussen 30 min. efter showets start. Du kan se alle bustiderne her.

NB: Et Press Bus Pass giver ikke adgang til shows eller messer.

Umiddelbart efter hvert show bliver der lagt billed- og videomateriale online til pressebrug på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside (for at få adgang til materialet, skal du registrere dig på sitet).

Hver morgen under modeugen lægger FashionForum en overbliks-artikel her på sitet med dagens vigtigste informationer.