Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Udland

Henrik Vibskov afholder Paris-show som planlagt

Ligesom de andre on-schedule deltagere i Paris' herremodeuge, afholder den danske designer sit show som planlagt, selvom det kan mærkes, at sikkerhedsniveauet i byen er opgraderet betydeligt efter den seneste tids dramatiske hændelser.
Ligesom de andre on-schedule deltagere i Paris' herremodeuge, afholder den danske designer sit show som planlagt, selvom det kan mærkes, at sikkerhedsniveauet i byen er opgraderet betydeligt efter den seneste tids dramatiske hændelser.

Designer Henrik Vibskov er som den eneste dansker på den officielle showkalender ved den kommende herremodeuge i Paris. Og på trods af, at sikkerhedsniveauet i byen er højnet markant gennemfører Team Vibskov showet som planlagt den 23. januar. Det fortæller han, da han bliver spurgt af FashionForum.

“Vi har naturligvis haft nogle overvejelser efter de tragiske hændelser i Paris, og har været i dialog med La Fédération Française de la Couture, men modeugen kører uanfægtet videre – dog med opgraderet sikkerhed på visse områder,” siger Henrik Vibskov til FashionForum.

Den danske designer har dog været i tæt dialog med sit team om, hvad der er sket i byen.

“Vi har haft en god snak omkring omstændighederne internt, og vi glæder os naturligvis meget til at være en del af herremodeugen i Paris igen og vise den nye kollektion frem for fransk og international presse samt indkøbere,” fortæller Henrik Vibskov til Fashionforum.

Taler ikke højt om sikkerheden

Stéphane Wargnier, der er overordnet chef for La Fédération Française de la Couture, fortæller til WWD.com, at moderådet er i konstant kontakt med myndighederne, men har endnu ikke modtaget besked om at tage specielle forbehold til sikkerheden.

”Det er op til modehusene selv at bestemme sikkerhedsforanstaltningerne ved deres shows, hvilket de højst sandsynligt ikke kommer til at tale højt om”, siger Stéphane Wargnier.

En smuk lille bobbel i verden

Mange franske designere har udtrykt deres medfølelse med ofrene for et attentat på satireladet Charlie Hebdo på diverse sociale medier. Jean Paul Gaultier og hans team har for eksempel postet et gruppebillede, hvor alle holder skiltet med ”Je suis Charlie”. Derudover har Karl Lagerfeld postet en tegning med en blødende blyant og udtaler, at situationer som denne planter ens fødder på jorden, og får én til at indse, at mode er en smuk lille bobbel i verden.

Paris har været på den anden ende siden et attentat mod et satireblad, en gidseltagning i et supermarked samt nedskydningen af en politibetjent.