Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt brand debuterer med færdigproduceret kollektion

Proudmade er navnet på et nyt kvindetøjsbrand, der debuterer på messe under den kommende modeuge. Målsætningen er at slå hul igennem til både det hjemlige og de udenlandske markeder fra første færd.
Proudmade er navnet på et nyt kvindetøjsbrand, der debuterer på messe under den kommende modeuge. Målsætningen er at slå hul igennem til både det hjemlige og de udenlandske markeder fra første færd.

Det nystartede brand Proudmade blev først etableret i maj måned sidste år, men har allerede nu den første kollektion liggende klar på lageret. Og det til trods for, at brandet først vil blive introduceret under den kommende modeuge i København.

”Vi starter med en ekspres-kollektion, som vi allerede har hjemme, og målet er at gå stærkt ind i Danmark og få vores brand præsenteret for så mange som muligt,” siger Proudmades administrerende direktør Mette Kind, og tilføjer, at de udenlandske markeder også er i fokus fra første færd.

”Hjemmemarkedet er selvfølgelig vigtigt, og her har vi allerede koblet en sælger på, men vi skal også have udenlandske agenter på hurtigt. Hvis det skal være en god forretning, så skal vi også have volumen fra udlandet på,” siger Mette Kind, og nævner Skandinavien samt Benelux-landene og Frankrig som markeder, der umiddelbart harmonerer godt med brandets stilunivers.

Hører til i modebranchen

Proudmade vil lave fire kollektioner om året, og de kommer prismæssigt til at ligge i den højere ende af mellemprisklassen – bygget op omkring kjoler, skjorter og toppe. Mette Kind betegner stilen som casfeminin, hvor omdrejningspunktet er enkle styles i høj kvalitet, der nemt kan dresses op og ned.

Hun og partneren Nicole Rindsig har begge solid erfaring med modebranchen fra blandt andet Mos Mosh og Nümph, og selv om de derfor kender alt til udfordringerne for nystartede virksomheder i branchen, så ryster de ikke på hånden.

”Vi ved godt, at det ikke er en nem branche, men vi kender modeverdenen, og det er her, vi hører til. Her er man til eksamen med hver eneste kollektion, og det trives vi med,” siger Mette Kind.

Proudmade bliver præsenteret første gang under den kommende modeuge, hvor de har stand på CIFF.