Pandora har i dag indgået en aftale med DHG Gmbh (DHG) om overtagelse af op til 78 kommercielle butikslejemål i Tyskland per 31. januar 2015, hvor forhandlingerne med udlejerne forventes afsluttet. Det skriver Pandora i en pressemeddelelse.

Lejemålene forhandler i øjeblikket kvindetøjsmærket BiBa, og størrelsen på det endelige beløb, der skal betales til DHG, er afhængig af det endelige antal af lejemål som overføres til Pandora.

LÆS OGSÅ: ”Pandora opjusterer igen, igen, igen”

”Vi har nøje kortlagt det tyske marked, i forhold til hvordan det ideelle netværk af konceptbutikker bør se ud i Tyskland. Med denne aftale har vi nu med et enkelt, vigtigt strategisk tiltag fået øjeblikkelig adgang til en stor andel af de ønskede placeringer,” siger Pandoras administrerende direktør Allan Leighton i pressemeddelelsen.

Pandora oplyser, at alle butikslejemål vedrører stand-alone butikker, som alle er placeret på attraktive lokationer i Tyskland, og som alle passer ind i Pandoras eksisterende strategi for udvidelse af netværket af konceptbutikker i Tyskland.

Nogle af disse butikker kan eventuelt i fremtiden overtages af franchise-tagere, når Pandoras forretning i Tyskland styrkes.

LÆS OGSÅ: ”Pandora anker børsdom”

Pandora forventer, at den totale investering i de nye Pandora-ejede butikker vil være på cirka 50 millioner euro (cirka 370 millioner kroner).

Tyskland er et af Pandoras hovedmarkeder og omsatte i de første ni måneder af 2014 for 372 millioner kroner. Pandora har i dag 61 egne konceptbutikker i Tyskland ud af i alt 83 konceptbutikker i landet.

På verdensplan sælges Pandoras smykker i mere end 80 lande fordelt på seks kontinenter via omkring 9.800 forhandlere, herunder mere end 1.300 konceptbutikker.