Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Pandora vil åbne 78 nye butikker i Tyskland

Smykkevirksomheden går målrettet efter det tyske marked og indgår aftale om at overtage op til 78 butikslejemål ved udgangen af januar.
Smykkevirksomheden går målrettet efter det tyske marked og indgår aftale om at overtage op til 78 butikslejemål ved udgangen af januar.

Pandora har i dag indgået en aftale med DHG Gmbh (DHG) om overtagelse af op til 78 kommercielle butikslejemål i Tyskland per 31. januar 2015, hvor forhandlingerne med udlejerne forventes afsluttet. Det skriver Pandora i en pressemeddelelse.

Lejemålene forhandler i øjeblikket kvindetøjsmærket BiBa, og størrelsen på det endelige beløb, der skal betales til DHG, er afhængig af det endelige antal af lejemål som overføres til Pandora.

LÆS OGSÅ: ”Pandora opjusterer igen, igen, igen”

”Vi har nøje kortlagt det tyske marked, i forhold til hvordan det ideelle netværk af konceptbutikker bør se ud i Tyskland. Med denne aftale har vi nu med et enkelt, vigtigt strategisk tiltag fået øjeblikkelig adgang til en stor andel af de ønskede placeringer,” siger Pandoras administrerende direktør Allan Leighton i pressemeddelelsen.

Pandora oplyser, at alle butikslejemål vedrører stand-alone butikker, som alle er placeret på attraktive lokationer i Tyskland, og som alle passer ind i Pandoras eksisterende strategi for udvidelse af netværket af konceptbutikker i Tyskland.

Nogle af disse butikker kan eventuelt i fremtiden overtages af franchise-tagere, når Pandoras forretning i Tyskland styrkes.

LÆS OGSÅ: ”Pandora anker børsdom”

Pandora forventer, at den totale investering i de nye Pandora-ejede butikker vil være på cirka 50 millioner euro (cirka 370 millioner kroner).

Tyskland er et af Pandoras hovedmarkeder og omsatte i de første ni måneder af 2014 for 372 millioner kroner. Pandora har i dag 61 egne konceptbutikker i Tyskland ud af i alt 83 konceptbutikker i landet.

På verdensplan sælges Pandoras smykker i mere end 80 lande fordelt på seks kontinenter via omkring 9.800 forhandlere, herunder mere end 1.300 konceptbutikker.