Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeåret der gik – 3

Nye navne, bemærkelsesværdige comeback og en generelt heftig jobrotation prægede modeåret 2014.
Nye navne, bemærkelsesværdige comeback og en generelt heftig jobrotation prægede modeåret 2014.

FashionForum fortsætter følgetonen om 2014, der blev endnu et år med gang i svingdørene hos en række modevirksomheder i ind- og udland.

En af landets helt store profiler i branchen Malene Birger valgte i år at forlade By Malene Birger for i stedet at hellige sig sin nye virksomhed Birger1962. Efterfølgende har der været en større rokade i gang hos By Malene Birger med blandt andet en ny kreativ direktør og en ny designer for accessories.

Et andet kendt ansigt i branchen, David Andersen, tog i år karrieren i en ny retning, da han blev ansat som ny kreativ direktør i Rosendahl. Han understregede dog, at hans nye kreative vej ikke skulle ses som et farvel til moden.

”(…) – men nej, jeg stopper ikke med at designe tøj. Jeg stopper dog med at lave ready-to-wear, men jeg vil fortsat lave couture, hvor den kreative frihed er langt større,” sagde David Andersen tilbage i september til FashionForum.

Comeback kids

Der var også velkendte ansigter fra branchen, som gjorde comeback i løbet af 2014. Vigga Svensson, der i 2013 gik konkurs med sit børnetøjsmærke Katvig vendte tilbage dette efterår med sit nye børnetøjskoncept Vigga.us, der er et cirkulært delesystem, hvor kunderne kan bytte det tøj, som barnet er vokset ud af til en større størrelse.

Også på showscenen var der comeback, da Bettina Bakdal for første gang siden 2005 vendte tilbage med show under Copenhagen Fashion Week sidste vinter.

I det store udland var der ligeledes højtprofileret comeback, da John Galliano entrerede modeverdenen på ny. Efter skandalen og fyringen fra Dior i 2011, blev Galliano i år ansat som ny chefdesigner for Maison Martin Margiela. Han showdebuterer med mærket i London til januar.

Andre jobskifter i udlandet inkluderede cheferne Patrizio di Marco og Frida Gianninis farvel til Gucci og Mulberrys ansættelse af Johnny Coca som ny kreativ direktør.

Desuden skiftede Vanessa Friedman The Financial Times ud med en stilling som moderedaktør for New York Times, hvor Suzy Menkes forinden havde siddet i et kvart århundrede. Netop Menkes skiftede til Condé Nast og International Vogue.

Modemedie-landskabet blev forandret

Det var også gang i den blandt modemedierne herhjemme, hvor flere nye udgivelser skød op af mulden i år. Livsstilsmagasinet Oak – The Nordic Journal samt Note Magazine og landets første plus-size-magasin Curves Ahead er navnene på nogle af de nye i klassen.

Et knap så nyt ansigt i branchen, Chris Pedersen, begyndte året, som ny mand i spidsen for Cover Man. Han stoppede dog igen med udgangen af april til fordel for jobbet som vært og tilrettelægger på DR K. I efteråret valgte Malling Publications så helt at lukke Cover Man, angiveligt på grund af utilfredsstillende indtjening.

Også på Soundvenue kom der i 2014 et nyt ansigt, da Tina Svoldgaard skiftede sin stilling som PR & Communications Manager hos Soulland ud med rollen som moderedaktør.

Og sidst, men bestemt ikke mindst, så fik FashionForum ny chefredaktør i skikkelse af Angela Brink, da den tidligere chefredaktør Naja Hertzum valgte at søge nye udfordringer efter fire år på redaktionen.

Følg med her på FashionForum, hvor vi i de kommende dage fortsætter opsamlingen af 2014 i modebranchen.