Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Udland

Så er det officielt: Bread & Butter er konkurs

Den tyske modemessegigant har udsendt en meddelse om, at den har indgivet konkursbegæring. Messedirektør Karl-Heinz Müller kalder det "et nødvendigt skridt".
Den tyske modemessegigant har udsendt en meddelse om, at den har indgivet konkursbegæring. Messedirektør Karl-Heinz Müller kalder det "et nødvendigt skridt".

Efter et tumultarisk efterår, der for nyligt kulminerede i, at Bread & Butter måtte aflyse sin januar 2015-messe på grund af svigtende deltagertilslutning, kaster messedirektør Karl-Heinz Müller nu håndklædet i ringen og erklærer messen konkurs.

“Mange vil forstå, hvor smertefuldt et skridt dette er for mig. Men på grund af juridiske forpligtigelser har jeg intet andet valg,” siger han i en meddelelse til kunder og samarbejdspartnere.

LÆS OGSÅ: “Bread & Butter aflyst i januar 2015”

Karl-Heinz Müller siger desuden i meddelelsen, at Bread & Butter efter aflysningen af AW-2015 modtog stor støtte og opbakning, og at Bread & Butter-teamet derfor arbejder på et alternativt koncept til januar 2015 kaldet ‘Bread & Butter – Back to the Street’.

“– for dem, der har viljen og modet til at tage det næste skridt med os og som har mulighed for at reagere med så kort varsel,” siger Karl-Heinz Müller i meddelsen.

Revolver: Konkurs kan give muligheder for Danmark

Da FashionForum spørger messedirektør i Revolver, Christian Maibom, om lukningen af Bread & Butter kan resultere i nye muligheder for København som modedestination er hans svar:

“Jeg synes, det er ekstremt trist for Karl-Heinz personligt. Jeg har ondt af ham, og jeg er 100 pct sikker på, at ingen i Berlin kan løfte den arv, han efterlader. Han er en ildsjæl og jeg er sikker på, han kommer tilbage,” siger Christian Maibom og fortsætter:

” – Personligt og for København tror jeg, det giver os en fantastisk chance, hvis vi som by formår at udnytte det hul, Bread & Butter efterlader. Så kan det bestemt komme til at gavne København, men det forudsætter, vi ikke bekriger hinanden,” siger Christian Maibom, der i sommer sammen med sin forretningspartner Jan Carlsen valgte at gå efter at skabe fornyelse i messelandskabet og stifte det nye messekoncept Revolver.

“Bread & Butter-situationen viser med al tydelighed også, hvor vigtigt det er konstant at forandre relevant og flytte sig som messeudbyder, hvorfor jeg er rigtigt stolt af det mod, vi har udvist, ved at tilføre Copenhagen Fashion Week Revolver og dermed et nyt og friskt budskab for første gang i syv år,” siger Christian Maibom.

CIFF: Messer, der opererer på traditionel vis, har eller får det svært

Da FashionForum spørger messedirektør i CIFF, Kristian W. Andersen, om lukningen af Bread & Butter kan resultere i nye muligheder for København som modedestination, er hans svar følgende:

“Det er beklageligt, at så stor en messe som BBB så hurtigt over det sidste ene til halvandet år fuldstændigt er væk fra den internationale kalender. Men det viser også, at messer, der opererer på traditionel vis, har eller får det svært.

På CIFF forsøger vi hver dag at gøre os umage og også være tilstede og relevante løbende over for de forskellige brands og indkøbere fra hele verden. Ikke mindst med et innovativt koncept, der udvikler fra sig fra sæson til sæson og tiltrækker nye højprofilerede brands og dermed indkøbere til byen.

Kuratering og evnen til at samarbejde med de bedste brands er altafgørende for at tiltrække flere gæster til København. Det er ikke volumen alene, der er interessant.

At Bread & Butter nu pt. er væk fra Berlin, er ikke en garanti for, at København får 1.000 nye udstillere. Her på CIFF forventer vi dog at flytte en markant del af især denim og urban sportswear til byen i forbindelse med vores nye koncepter Raven og Raven performance, men det ville være planen uagtet Bread & Butter var til stede.

Det handler først og fremmest om at være ny i moden, tilbyde de bedste og mest opdaterede brands fra ind- og udland og tiltrække de mest købestærke butikker,” siger Kristian W. Andersen til FashionForum.