Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kopenhagen Fur står bag fremtidspels

Det store, danske pelsauktionshus Kopenhagen Fur har dette år været kreativ primus motor bag de futuristiske designs i DRs julekalder Tidsrejsen.
Det store, danske pelsauktionshus Kopenhagen Fur har dette år været kreativ primus motor bag de futuristiske designs i DRs julekalder Tidsrejsen.

Når DRs julekalender Tidsrejsen i disse dage løber over skærmen, står den ikke kun på spænding, action og venskab, for en stolt skandinavisk tradition har også fundet vej ind i julehyggen. Kopenhagen Fur står nemlig i år bag nogle af julekalenderens kostumer og viser futurisk pelsmode med atypiske snit og farver.

For kostumier Tanja Eleonora Spang var pels et oplagt materialevalg, fordi det har en vinterlig tyngde og fordi Kopenhagen Fur havde nogle designs, der spillede på en futuristisk note.

”Først og fremmest har pels en fed volumen, der gør sig godt i et vintermiljø – både funktionelt og æstetisk – og det var derfor perfekt i julekalenderens ånd. Derudover havde designere fra Kopenhagen Fur lavet nogle meget eksperimentelle pelssyles, der bare passede fantastisk med vores idé af beklædning i et fremtidigt samfund,” siger Tanja Eleonora Spang til FashionForum.

LÆS OGSÅ: Pels i herremode behøver ikke være larmende

Hun understreger, at det specielt var farverne i de forskellige pelsdesigns, der essentielle for kostumevalget.

”Udover at være meget anderledes i snit og form, appellerede de stærke farver i Kopenhagen Furs design også meget til os. Vores målgruppe er jo først og fremmest børn, så ved at bevæge os udover den gængse farveskala for pels – sort, brun og grå – kan kostumerne nå børnene i øjenhøjde,” siger Tanja Eleonora Spang.

Kostumerne kan opleves på Dragør julemarked i weekenderne frem til jul.