Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Copenhagen Fashion Week udvider med ekstra showscene

Showkalenderen for vintermodeugen til januar ligger klar, og som noget nyt er der denne gang to officielle showscener.
Showkalenderen for vintermodeugen til januar ligger klar, og som noget nyt er der denne gang to officielle showscener.

Under den kommende modeuge til januar kan Copenhagen Fashion Week for første gang nogensinde præsentere to officielle showscener – begge i hjertet af København.

Københavns Rådhus danner stadig rammen om den primære showscene, men nu tages også Børssalen på Børsen i brug. Blandt showene på Rådhuset vil være Anne Sofie Madsen og Barbara I Gongini og på Børsen vil Ivan Grundahl og Great Greenland blandt andre afholde deres show.

LÆS OGSÅ: “Showdagene er på plads”

Danish Fashion Institutes direktør Eva Kruse ser udvidelsen med showscenen på Børsen som et håndgribeligt udtryk for den fornyede styrkelse af samarbejdet mellem modebranchens tre centrale organisationer – Danish Fashion Institute, Dansk Mode & Textil og Wear.

”Vi stod skulder ved skulder, da det i efteråret gjaldt om at få samlet modeugen, og at Wear stiller Børsen til rådighed som venue for Copenhagen Fashion Week, er et godt og konkret eksempel på det stærke samarbejde, der kendetegner branchen lige nu,” siger Eva Kruse til FashionForum.

LÆS OGSÅ: ”Brancheorganisationerne tilfredse med samlet modeuge”

For Copenhagen Fashion Weeks udviklingsdirektør Anne Christine Persson giver de to officielle scener nye muligheder, ikke mindst for de mindre brands.

”Børsen er et rigtig fint alternativ til Rådhuset, som specielt for de mindre mærker, kan være en stor scene. Udvidelsen med Børsen skaber en ny dynamik i forhold til de faste venues, og så er det samtidig fantastisk at kunne præsentere de udenlandske gæster for to af Københavns smukkeste historiske bygninger,” siger Anne Christine Persson til FashionForum.

I alt vil der blive afviklet 32 shows under Copenhagen Fashion Week spredt over dagene onsdag d. 28. januar – fredag d. 30. januar. Modeugens officielle åbningsshow bliver afviklet på Københavns Rådhus onsdag d. 28. januar kl. 12, hvor Fonnesbech viser deres AW15-kollektion.

Se hele showkalenderen her (NB: der tages forbehold for ændringer).