Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Bomuldsmarkerne er verdens største arbejdsplads for børn

Ny amerikansk rapport viser, at bomuldsproduktionen er ansvarlig for mere børne- og tvangsarbejde end nogen andre sektorer.
Ny amerikansk rapport viser, at bomuldsproduktionen er ansvarlig for mere børne- og tvangsarbejde end nogen andre sektorer.

Bomuldsproduktionen er den sektor, hvor der forekommer mest børne- og tvangsarbejde.

Det viser den nye rapport ’List of Goods Produced by Child Labor or Forced Labor’, som er udarbejdet af det amerikanske Departement of Labor.

Rapporten gennemgår i alt 136 forskellige varegrupper – lige fra dyrkning af bomuld, sukker og kaffe til produktion af mursten, tøj og elektronik.

Rapporten viser specifikt, at landbruget er den sektor, der beskæftiger flest børn, efterfulgt af henholdsvis fremstillingsvirksomhed og minedrift.

LÆS OGSÅ: ”Bomuldshøsten i Usbekistan er fortsat præget af tvang”

Bomuld er den klart mest anvendte råvare i modebranchen. Ifølge tal fra 2009 udgør bomuld knap en tredjedel af det samlede fiberforbrug på globalt plan (31,5 procent), mens nummer to er polyester, der udgør 15 procent og uld, som fylder 7,5 procent. Det viser tal fra schweiziske Oerlikon Textile GmbH & Co.

LÆS OGSÅ: ”Små fremskridt i kampen mod børnearbejde”

USA’s Department of Labor skriver på deres hjemmeside, at de udgiver rapporten for at gøre offentligheden opmærksom på de globale problemer med børne- og tvangsarbejde, og for at promovere og informere om de forskellige tiltag, der bliver gjort for at adressere problemerne.

På den positive side, så viser rapporten, at en styrket international indsats har gjort bekæmpelsen af børnearbejde mere effektiv. Ifølge tal fra ILO er der således sket et signifikant fald i antallet af børnearbejdere over de seneste år. I 2008 var der estimeret 215 millioner børn på verdensplan, der arbejdede. I 2012 var det tal faldet til 168 millioner børnearbejdere, hvoraf de 85 millioner var beskæftiget med farligt arbejde.

Du kan læse hele rapporten her (eksternt link).

Kilder: Ecotextile.com, U.S. Department of Labor’s Bureau of International Labor Affairs