Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Tyveri koster den globale detailhandel 765 milliarder årligt 

Ny britisk rapport konkluderer, at den globale omkostning for svind i detailhandlen, fører til et tab på omtrent 765 milliarder kroner årligt. 
Ny britisk rapport konkluderer, at den globale omkostning for svind i detailhandlen, fører til et tab på omtrent 765 milliarder kroner årligt. 

Ansatte der stjæler, kunder der stjæler eller blot administrative fejl udgør et samlet tab på hele 765 milliarder kroner i detailhandlen. Det viser The Global Theft Barometer, som er en årlig rapport udført af britiske Centre for Retail Research. Det skriver Fashionunited.

Butikstyveri udgør størstedelen af det samlede svind i de 24 undersøgte lande, dog ikke i USA, hvor tyveri begået af ansatte udgør størstedelen af det samlede svind.

Det samlede svind omfatter foruden butikstyveri også medarbejder- og leverandørbedrageri samt administrative fejl.

LÆS OGSÅ: “Sådan håndterer du tyveri i modebranchen”

The Global Retail Theft Barometer blev etableret i 2001 for primært at kortlægge svind på det europæiske marked. I 2008 blev rapporten udvidet til også at omfatte USA og Asien. Formålet med rapporten er at hjælpe den globale detailhandel med at skabe en benchmark for svind, så detailhandlen kan sammenligne deres svind på tværs af landegrænser.

Siden 2013 er rapporten udvidet til ikke blot at omhandle fokus på generelt svind, men også at inkludere information om tyveri i detailhandlen.

I 2011 viste en lignende rapport fra britiske Centre for Retail Research, at både kunder og ansatte i danske butikker stjal for mere end 2,5 milliarder kroner om året.

Kilde: Fashionunited.co.uk