Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Mindre virksomheder mangler plan for generationsskifte

Nye tal viser, at der er en udbredt mangel på forberedelse af ejer- eller generationsskiftet i danske små og mellemstore virksomheder.
Nye tal viser, at der er en udbredt mangel på forberedelse af ejer- eller generationsskiftet i danske små og mellemstore virksomheder.

Størstedelen af ejerne i små og mellemstore danske virksomheder ved ikke, hvad der skal ske den dag, de ikke skal sidde for bordenden længere. Hele 58 procent svarer, at de ikke har lavet klare aftaler om, hvad der skal ske med virksomheden efter dem.

Det viser en ny undersøgelse blandt godt 500 ejere eller ledere i små og mellemstore danske virksomheder, som Epinion har lavet for advokatkæden Advodan.

Advokat Jens Iversen fra Advodan er ikke overrasket over tallene. De afspejler den virkelighed, han møder.

”Vi ser desværre ofte, at virksomhedsejerne ikke har nogen exitstrategi. Billedet er det samme, uanset om der er to eller ti år til den dag, ejeren smider tøjlerne. For mange er det grænseoverskridende at gå i gang med processen, og det gælder uanset, om det er en del af familien, en betroet medarbejder eller en helt fremmed køber, der skal involveres. Udfordringen er i tide at få talt ordentligt og realistisk om, hvad der skal ske og få lavet de planer og aftaler, der skal til, for at alle parter trygt kan involvere sig. Ofte er det også en god idé at få lavet et testamente, og alt det her kræver planlægning,” siger han.

Der er to gyldne råd til virksomhedsejerne: Planlæg generationsskiftet i god tid og få professionel rådgivning.