Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

IC Group: Fyringer skal skærpe fokus på premium-forretningen

Fyringsrunden hos IC Group tidligere på ugen var et led i en strategisk tilpasning af virksomheden efter frasalget af fire mærker i foråret. Nu handler det om at servicere de tre premium-brands.
Fyringsrunden hos IC Group tidligere på ugen var et led i en strategisk tilpasning af virksomheden efter frasalget af fire mærker i foråret. Nu handler det om at servicere de tre premium-brands.

Tidligere på ugen nedlagde IC Group 39 fuldtidsstillinger i Danmark og 24 fuldtidsstillinger uden for Danmark.

Administrerende direktør Mads Ryders kaldte det i tirsdags over for Business.dk for ”en trist dag” i modekoncernen, men kalder det er også et nødvendigt og forventeligt træk fra ledelsens side efter frasalget af mærkerne InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury samt Companys-butikskonceptet til DK Company i foråret.

LÆS OGSÅ: ”IC Companys sælger fire mærker til DK Company”

”Baggrunden for fyringerne er, at vi solgte vores mid market-division i foråret. Vores organisation var før tilpasset en større omsætning, hvor den nu er mindre. Frasalget var et stort strategisk tiltag, og nu skal vi tilpasse organisationen til vores fremadrettede fokus på premium-forretningen,” siger IR manager i IC Group Jens Bak-Holder til FashionForum.

Han siger, at de tre premium-mærker Peak Performance, Tiger of Sweden og By Malene Birger fremadrettet skal serviceres i en endnu højere grad.

”Premium-forretningen bliver ikke ramt negativt af organisationstilpasningen. De vil tværtimod opleve, at IC Groups fokus i langt højere grad ligger på at servicere dem, så de kan vokse og udvikle sig,” siger Jens Bak-Holder, der dog ikke kan garantere, at der ikke vil komme flere fyringer i fremtiden.

”Man kan aldrig udelukke fyringer, men jeg vil gerne understrege, at vi med den seneste tilpasning er nået et stort skridt i retning af at tilpasse organisationen til vores fremtidige fokus på vores premium brands.”

IC Group oplyser, at fyringsrunden ikke ændrer på virksomhedens forventninger til regnskabsåret 2014/15.