Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Prada køber fransk garveri

For at støtte garver-håndværket og styrke sin forsyningskæde har det italienske modehus Prada købt et 78 år gammelt garveri i det centrale Frankrig.
For at støtte garver-håndværket og styrke sin forsyningskæde har det italienske modehus Prada købt et 78 år gammelt garveri i det centrale Frankrig.

Prada Group har købt det franske garveri Mégisserie Hervy i samarbejde med modehusets industrielle partner Conceria Superior SpA. Det skriver Women’s Wear Daily.

I en pressemeddelelse skriver Prada Group, at “købet skal bevare det velrenommerede garveris kompetencer og traditioner indenfor lammeskind, navnligt det såkaldte Nappa-læder, der bruges til tasker, tøj, sko og møbler”.

Opkøb af garverier er en tendens

Med erhvervelsen af garveriet slutter Prada sig til gruppen af luksusmærker, der gennem de seneste år har forsøgt at styrke deres forsyningskæde gennem lignende køb. I 2013 købte Kering Group eksempelvis et garveri, der var specialiseret i krokodilleskind og året forinden købte LVMH et garveri, der havde kalveskind som speciale.

Kvalitetssikring er et strategisk træk

“At sikre råmaterialer – specielt eksotiske skindtyper (…) – er blevet et stigende strategisk træk for Europas største luksusmærker,” siger formand for Tannery Association of Santa Croce Michele Matteolli til Women’s Wear Daily. Hun understreger desuden, at luksusmærker ikke kun sikrer differentiering ved at in-source led i forsyningskæden:

“De kan også bevare streng kontrol i henhold til oprindelsen og kvaliteten af de råmaterialer, de bruger,” siger Michele Matteolli.

Salget af Pradas lædervarer har den seneste tid været nedadgående, og den sidste halvårsrapport viste et fald på fem procent i nettosalg.

Kilde: Womensweardaily.com