Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Farveindustrien vil kopiere sommerfuglenes tricks

En ny videnskabelig undersøgelse viser, at sommerfuglens regnbuefarver formentlig gemmer på nøglen til farver, der aldrig falmer.
En ny videnskabelig undersøgelse viser, at sommerfuglens regnbuefarver formentlig gemmer på nøglen til farver, der aldrig falmer.

I forbindelse med en udgravning af 49 millioner år gamle biller og sommerfugle, har forsker og professor Andrew Parker opdaget, at insekterne stadig havde bibeholdt deres farver.  Andrew Parker og hans team fra Natural History Museum i London har på baggrund af sommerfugleceller udviklet farver, der aldrig falmer.

Sommerfuglens farver er opbygget af nanostrukturer, har Andrew Parker opdaget, og det er denne opdagelse, der har ført til gennembrud. At genskabe nanostrukturer er en indviklet proces – selv med moderne teknologi.

”Det her er kun begyndelsen. Nu, hvor vi forstår strukturen, kan vi begynde at arbejde med den for at udvikle en ideal optisk effekt. Der kommer til at gå et par år, før vi har et produkt, som kan bruges, men processen bliver spænende,” siger professor Andrew Parker til Thetelegraph.uk.

Forskningsprogrammet bliver allerede nu nøje overvåget af kosmetik- og malingindustrien. Begge brancher har i årevis kæmpet med at udvikle naturlige farver – særligt kromgul – som er ulovlig i både USA og England, fordi den bly-baserede farver er sundhedsskadelig.

Professor Andrew Parker har på nuværende tidspunkt reproduceret farverne i ’Morpho peleides’ – sommerfulgen.

Kilde: The Telegraph.uk