Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

CIFF flytter datoer - modeugen alligevel samlet

Efter et langt tovtrækkeri mellem modemesserne om datoerne for den kommende vintermodeuge har CIFF nu besluttet at følge de andre aktørers datoer.
Efter et langt tovtrækkeri mellem modemesserne om datoerne for den kommende vintermodeuge har CIFF nu besluttet at følge de andre aktørers datoer.

CIFF har nu besluttet at følge modeugens øvrige messeaktører – Revolver og Gallery – og afvikle deres messe fra den 29. januar til og med den 1. februar 2015. Det skriver Dansk Mode & Textils adm. direktør Thomas Klausen i en artikel på brancheorganisationens hjemmeside. CIFF bekræfter datoændringen over for FashionForum.

I artiklen skriver DM&T blandt andet:

“CIFF tager nu ansvar for den samlede modeuges afvikling til vinter, og ændrer datoerne således, at de falder sammen med de øvrige aktiviteter i modeugen. CIFF har ingen interesse i at devaluere modeugen, hvilket ville ske med afvikling af showprogrammet hen over en weekend, hvor ingen af de internationale medier er til stede.”

Videre skriver DM&T:

“Samtidig anerkender CIFF også det problematiske i at afvikle messen samtidig med aktiviteterne i Oslo, hvor man af uforklarlige årsager har valgt at overlappe med de datoer, som CIFF tidligere har meldt ud.

Dette er bestemt ikke optimalt for nogen parter, og med de nye datoer kan udstillerne være klar i Oslo den 2. februar. Der har fra CIFF’s side ikke været noget ønske om at klippe båndene til Oslo, da denne fungerer som en søsterdestination for rigtig mange danske brands.”

LÆS OGSÅ: “Nordmænd i messe-clash med CIFF”

Ifølge DM&T-artiklen er CIFFs datoflytning dog ikke en del af messens langsigtede strategi, men en beslutning, som skal “give branchen ro til den kommende modeuge.”

Rykker børne- og herremesser til sommer

I artiklen skriver Dansk Mode & Textil, at “de fremtidige datoer bliver med fokus på de internationale og skandinaviske indkøbere og presse. Det gælder især for herre- og børnetøjsbranchen.”

CIFF Raven og CIFF Kids vil derfor blive afviklet i den tidlige sommer 2015 umiddelbart efter de europæiske herre- og børnetøjsmesser – på hverdage. CIFF-messen i august 2015 vil dog fortsat være en unisexmesse med både herre og dame.

CIFF og DM&T har, ifølge artiklen, været i dialog med Erhvervs- og Vækstministeriet for at sikre, at der er politisk opbakning om ambitionerne for København som modedestination.

CIFF starter onsdag den 28. januar med the Grand Opening Party, og CIFF, CIFF Raven og Crystal Hall afvikles fra torsdag 29. januar til og med søndag den 1. februar.

Kilde: Dansk Mode & Textil

Officielle datoer for Copenhagen Fashion Week:
Modeugen – Copenhagen Fashion Weeks –  officielle datoer bliver onsdag den 28. januar til søndag d. 1. februar med showdatoer onsdag den 28. janaur til fredag den 30. januar. Det oplyser Danish Fashion Institute til FashionForum.