Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

KEA-studerende med i finalen ved EcoChic Design Awards

De 10 finalister til den internationale designkonkurrence med fokus på bæredygtighed er fundet. Vinderen bliver kåret ved Hong Kong Fashion Week.
De 10 finalister til den internationale designkonkurrence med fokus på bæredygtighed er fundet. Vinderen bliver kåret ved Hong Kong Fashion Week.

Kirstine Marie Hansen er blandt de 10 finalister ved EcoChic Design Awards, hvor studerende fra Europa og Asien konkurrerer inden for bæredygtig mode.

Nu skal finalisterne i gang med at omsætte skitser til regulære styles, som alle skal vises under Hong Kong Fashion Week i januar 2015. Vinderen af designkonkurrencen får mulighed for at designe en capsule-kollektion af genbrugsmaterialer for luksusbrandet Shanghai Tang.

LÆS OGSÅ: ”Designkonkurrence former og fremmer bæredygtigt design”

”Jeg vil være en bæredygtig designer for at inspirere folk til at leve et mere bevidst liv uden at gå på kompromis. For mig betyder det at bruge vores ressourcer på den bedst mulige måde og ikke gå på kompromis med fremtidige generationers evne til at få opfyldt deres behov,” siger Kirstine Marie Hansen i en udtalelse på designkonkurrencens hjemmeside.

EcoChic Design Awards blev skabt i 2011 og har til formål at inspirere studerende og nyuddannede designere til at skabe mere bæredygtigt tøj ved at bruge metoder som zero waste, up-cycling og reconstruction.

Konkurrencen for 2014/2015 var åben for designere med mindre end tre års professionel erfaring. Designeren skulle desuden være bosat i enten Hong Kong, Kina, Taiwan, Singapore, Malaysia, England, Frankrig, Tyskland, Sverige eller Danmark. Du kan læse mere om designkonkurrencen og se de 10 finalisters skitser her.