Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Hummel afviser brud på konkurrencereglerne

I forbindelse med en kontrolrazzia fra Konkurrencestyrelsen er Hummel blevet politianmeldt for bindende videresalgspriser.
I forbindelse med en kontrolrazzia fra Konkurrencestyrelsen er Hummel blevet politianmeldt for bindende videresalgspriser.

Det danske sportsmærke Hummel mistænkes for omfattende og konsekvent prissvindel. Sagen er indgivet til bagmandspolitiet, og ifølge Konkurrencestyrelsen er beviserne så stærke, at både selskabet og Hummels administrerende direktør Søren Schriver risikerer store bøder, hvis de kendes skyldige, skriver Berlingske Business ifølge pejgruppen.com.

“Da sagen er verserende, kan jeg dårligt udtale mig konkret om den. Som du kan regne ud, er vi ikke enige med Konkurrencestyrelsen om, at vi har foretaget os noget ulovligt på nogen måde. Vi kan kun afvente, hvad bagmandspolitiet gør,” skriver Søren Schriver i en mail til FashionForum.

Politianmeldelsen kommer i kølvandet på en kontrolrazzia sidste år, hvor Konkurrencestyrelsen gennem TV 2 programmet Operation X havde fået nys om Hummel og andre danske detailvirksomheders ulovlige salgsmetoder.

“Sidste år var vi på kontrolundersøgelse hos Hummel for at afdække, om selskabet har overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Kontrolundersøgelsen medvirkede til, at vi siden har politianmeldt Hummel,” siger kontorchef Peter Langkjær, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Berlingske Business.

Bindende videresalgspriser dækker over prisdiktater sat af en virksomhed. Hummel anklages da for at forlange, at dets forhandlere sælger Hummel produkter til en fast pris. Det er i strid med lovgivningen om fri prisfastsættelse mellem forhandlere, da det skader forbrugeren.

“Aftaler om bindende videresalgspriser er (…) skadelige. De sætter et af de væsentligste konkurrenceparametre – nemlig prisen – ud af kraft i detailleddet. Det fører typisk til højere priser for forbrugerne,” har direktør i Konkurrencestyrelsen Agnete Gersing tidligere udtalt.

Bagmandspolitiet er i gang med at undersøge beviserne og afhøre vidner i sagen.