Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Navne

International topmodel: Københavns modeuge er hyggelig

CPHFW 15. FashionForum fulgte under den nyligt overståede modeuge topmodellen Kirstin Liljegren på hendes travleste dag under modeugen.
CPHFW 15. FashionForum fulgte under den nyligt overståede modeuge topmodellen Kirstin Liljegren på hendes travleste dag under modeugen.

Under Copenhagen Fashion Week SS15 i begyndelsen af denne måned fulgte FashionForum topmodellen Kirstin Liljegrens tur fra show til show onsdag d. 6. august – læs reportagen her.

Klokken er ni, det er onsdag under modeugen, og FashionForum møder den unge topmodel Kirstin Liljegren på den første showlocation: Mercur-hotellet ved Vesterport, hvor Ganni afholder show tre timer senere.

Da Kirstin Liljegren ankommer, bliver hun hurtigt hevet ind i et af hotelværelserne, der i dagens anledning fungerer som hårstudie. De tilstødende værelser bliver ligeledes brugt til makeup, omklædning og opholdsrum. På trods af at der er mennesker overalt, er stemningen overraskende rolig. Efter en halv time er modellen færdig med at få sat hår, og vi sætter os ud på den store tennisbane, der ligger under åben himmel på hotellets anden sal og skaber rammen for Gannis alternative catwalk.

Den unge model skal gå seks show i løbet denne ene dag, og selvom det lyder som et stramt program, fortæller hun, at det faktisk ikke er så hårdt, som det lyder:

LÆS OGSÅ: Se showet – Ganni AW14

”Den danske modeuge er hyggelig sammenlignet med de udenlandske, hvor der er castinger om natten og lange prøvninger op til et show. I København er der et helt andet tempo og humør. Det er hyggeligt,” fortæller hun og bliver glad, da hun genkender sin veninde, modellen Juliane Grüner, i mængden af mennesker. Gensynsglæden er ikke til at tage fejl af, og Kirstin Liljegren fortæller, at gensynet med veninder, man ikke har set længe, er en af grundene til, at hun hygger sig så meget under den københavnske modeuge.

At jonglere skole og arbejde

Midt i samtalen bliver alle modellerne kaldt sammen. Det er tid til gangprøven, hvor en nøje tilrettelagt opstilling skal huskes og gentages, så det ikke går galt under showet. Umiddelbart ser det ikke ud til, at Kirstin Liljegren fokuserer specielt meget på de beskeder, hun bliver givet. Det bliver dog hurtigt tydeligt, at hun blot formår at multitaske sig igennem både beskederne og interviewet – hun har tydeligvis gjort det her mange gange før.

En del tid går med at vente, eftersom modellerne ikke alle kan komme igennem hår og makeup samtidigt. Mobilerne bliver hevet frem og facebook, instagram og diverse andre sociale medier benyttes flittigt i ’venteværelset’, hvor der står frugt, sandwich, kaffe, juice og vand klar. I en pausen fortæller Kirstin Liljegren, at det kan være svært at forene skole og modelkarriere, fordi hun konstant skal balancere mellem modeljobs og 1.g. hjemme i Middelfart.

LÆS OGSÅ: Baum und Pferdgarten fortsætter væksten

”Jeg har valgt at holde et års orlov fra gymnasiet. Det var så frustrerende hele tiden at skulle sige nej til fede jobs eller vælge at få fravær i skolen,” siger hun og tilføjer, at kontrasten mellem hjemmet i Middelfart og modellivet som oftest er dejligt og giver et tiltrængt pusterum, men til tider også kan være lidt problematisk:

”Det kan godt være svært at omstille sig, når man kommer hjem til skolen efter en uge på job i Paris,” siger hun og bliver afbrudt – det er showtime.

Showtime og videre i en fart

Stemningen er spændt, og man kan næsten mærke adrenalinen, der suser rundt på hotelgangene, da de sidste gæster er placeret, og musikken går i gang.

Da først showet er i gang, går det stærkt, og før man kan nå at blinke, er det slut. Kirstin Liljegren skal hurtigt videre til Baum und Pferdgarten, der har showstart blot halvanden time senere.

Da streetstyle-fotograferne har fået deres billeder, kommer en bil og henter Kirstin. På turen til næste showlocation når hun at fortælle, at hun ofte må tage makeuppen af med en vådserviet i bilen. I denne omgang har makeuppen dog været så sparsom, at det ikke er nødvendigt.

Hun bliver mødt med kram og kys, da hun ankommer til Baum und Pferdgarten, hvor flere af hendes modelveninder allerede har været igennem makeuppen.

LÆS OGSÅ: Danmarks første modelbureau for kurvede kvinder

Skoene til Ganni-showet var flade, og Kirstin er sluppet billigt i modsætning til mange af de andre piger, der kommer direkte fra et show, hvor skoene, med modellernes egne ord, var “meget smertefulde”.

Hos Baum und Pferdgarten har showproducenterne været så forudsigende at stille baljer med iskoldt vand frem til modellerne, så deres ømme fødder kan blive kølet ned, inden det – og de – går løs igen.

Det hele går hurtigt hos Baum und Pferdgarten, da der ikke er lang tid til showstart. Pigerne har kun et enkelt tøjskifte, og i det sekund Kirstin Liljegren træder af catwalken og er ude af tilskuernes synsfelt, bliver tøjet hurtigt flået af hende og næste sæt kastet på og rettet til, så det sidder helt perfekt.

Igen er det hele ovre, før man ser sig om. Alle klapper, designerne kniber en tåre, modellerne ønsker tillykke og hopper så i tøjet for at skynde sig videre. Det er kun Kirstin Liljegrens andet show ud af seks – for hende er dagen kun lige begyndt.