Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Der skal være ordnede forhold for modeller

Otte danske modelbureauer er gået med til at se deres egne kontrakter nærmere i sømmene for at skabe bedre arbejdsforhold for danske modeller.
Otte danske modelbureauer er gået med til at se deres egne kontrakter nærmere i sømmene for at skabe bedre arbejdsforhold for danske modeller.

I 2010 blev foreningen for Danske Modeller startet for at skabe bedre forhold for de danske modeller, men på nuværende tidspunkt findes der stadig ingen reel fagforening for modeller. Danske Modeller stiler imidlertid mod at blive en fagforening og har på nuværende tidspunkt 500 interesserede medlemmer.

”Det at være model bliver ofte solgt som en livsstil. Men det er nødvendigt at sætte fokus på, at det også er et arbejde, så der kan blive skabt mere gennemsigtighed og klare standarder,” siger Dorthe Korfitzen, der er arbejdsmarkedskonsulent i Dansk Artist Forbund, til Avisen.dk. Det skriver Epn.dk.

Fagforeningen Dansk Artist Forbund er i samarbejde med foreningen Danske Modeller i gang med at undersøge arbejdsforholdene for modellerne, da der kan være stor forskel på, hvilke kontrakter og arbejdsforhold de arbejder under.

”Vi mangler et fælles niveau på modellernes lønninger. Det er den største udfordring. Jeg oplever desværre spillere i branchen, som forsøger at hive niveauet ned, og det gør mig bekymret,” siger adm. direktør hos modelbureauet Unique Models – Jacqueline Friis-Mikkelsen. Unique Models er ét af de bureauer der er gået med til at samarbejde om bedre vilkår for danske modeller, der i dag tæller omkring 2500 på landsplan.

Kilde: Epn.dk