Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugen indefra: Nicklas Kunz

CPHFW SS15. Showdebutant Nicklas Kunz er blevet inspireret af de ikoniske Godfather-film og ser stadig tilbage på Alexander McQueens SS10-kollektion med stor respekt.
CPHFW SS15. Showdebutant Nicklas Kunz er blevet inspireret af de ikoniske Godfather-film og ser stadig tilbage på Alexander McQueens SS10-kollektion med stor respekt.

Sommeren er over os – og det samme er Copenhagen Fashion Week. I denne og næste uge bringer FashionForum en stribe interviews med aktører fra den danske modebranche – både dem, der afholder modeshow og dem, der er på messerne.

Hvorfor har du valgt at holde show?
For det første tænkte jeg, at det var på tide at stable et ordentligt show på benene i stedet for at lave endnu et undergrundsshow, men det er stadig meget vigtigt for mig at holde forbindelsen til mine rødder. For det andet så er mit brand ved at være så stort, at det kræver et show.

Hvad har været de største udfordringer ved at holde et show?
Denne gang har vi været i god tid, så vi er godt med på alle parameter. Men det er vel den samme sang med at få alt koordineret. Når man har et godt team, så sker det helt af sig selv.

Hvad glæder du dig mest til?
Når alt er på plads, og vi kan begynde at lege endnu mere med det visuelle. Derudover glæder jeg mig til, at vi lukker studiet ned for at holde ferie efter modeugen.

Hvad har inspireret dig til kollektionen?
Godfather-filmene har lagt fundamentet til denne kollektion. En ny moderne fortolkning af gangsteren med referencer til den sicilianske styrke.

Og til showet?
Vi har været på tur rundt i hele København for at finde den perfekte location, som giver det rette indtryk af den oplevelse, vi gerne vil give publikummet. Vi har arbejdet på, at det skal blive en oplevelse, der aktiverer for alle sanserne.

Hvilket modeshow har gjort størst indtryk på dig nogensinde – og hvorfor?
Alexander Mcqueens SS10 kollektion – Platos Atlantis – var den mest gennemførte samt konstruktionmæssigt perfekte kollektion, jeg længe har set. Desuden var det, i mine øjne, startskuddet til grafiske print som vi stadig ser meget til i dag.