Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugen indefra: Maikel Tawadros

CPHFW SS15. Maikel Tawadros føler sig mere tryg nu når det er 2. gang han holder show og glæder sig til at vise at han både kan designe sommer- og vinterkollektioner.
CPHFW SS15. Maikel Tawadros føler sig mere tryg nu når det er 2. gang han holder show og glæder sig til at vise at han både kan designe sommer- og vinterkollektioner.

Sommeren er over os – og det samme er Copenhagen Fashion Week. I denne og næste uge bringer FashionForum en stribe interviews med aktører fra den danske modebranche – både dem, der afholder modeshow og dem, der er på messerne

Hvorfor har du valgt at holde show igen?
Jeg synes, at det er vigtigt at vise pressen, kunder og branchefolk, at jeg både kan lave vinter- og sommerkollektioner, der er tro mod mit DNA, og hvad jeg har at tilbyde den danske modescene.

Hvordan er det at være ‘næsten ny’ i showkalenderen?
For at være ærlig er det mega hårdt, man vil så gerne opnå accept, anerkendelse og respekt for sit arbejde, og den bedste måde har for mig været at afholde show og vise, hvad jeg har at tilbyde. Jeg har siddet med denne kollektion (SS15) i et halvt år og uden at lyde alt for desperat, så søger jeg som en form for anerkendelse for mig og mit arbejde.

Føler du dig mere sikker og tryg, nu når det er anden gang, du holder show? Og hvorfor?
Absolut. Jeg er stadig nervøs, men det er en anden nervøsitet end ved mit første show. Jeg har et fantastisk hold bag mig, der hjælper mig med alt fra det praktiske, til hvordan musik og look skal afspejle universet omkring kollektionen.

Hvad har været de største udfordringer ved at holde et show?
Jeg må klart indrømme, at det økonomiske spiller den største rolle. Når man er så ny og upcoming som jeg, synes jeg, at der mangler noget mere støtte i form af sponsorater til diverse nødvendige ting, der skal til for at kunne afholde et show.

Hvad har inspireret dig til kollektionen?
Jeg blev draget af sportsuniformer i amerikansk sport og blev vildt inspireret af baseball-uniformer fra 30’erne. Jeg tog detaljer fra de fine uniformer, tolkede dem og udviklede derefter en kollektion ud fra perioden og detaljerne.

Bruger du meget energi på at lave showpieces og hvorfor?
Ja, det gør jeg. Udover ready-to-wear-kollektionen vægter jeg showpieces ekstremt højt og samarbejder med Saga Furs for at skabe nogle “crazy pieces”, der tilføjer lidt ekstra til kollektionen og showets helhed.

Hvad gør du for at tiltrække de eftertragtede tilskuere som f.eks. den udenlandske presse, moderedaktørerne osv?
Jeg gør hvad jeg kan for at lave en cool, anderledes og ’wearable’ kollektion, der vækker den internationale interesse. Jeg har en agent i Paris som tager sig af internationale kunder. Yderligere har jeg et fantastisk PR-bureau her i Danmark, der har styr på tingene og som forhåbentligt ved hvilke mennesker, der er de rette til at se mit show

Hvordan prioriterer og placerer du gæsterne ved showet?
Jeg har min egen personlige liste over kunder, presse, familie, samarbejdspartnere osv. og resten står mit PR-bureau for. Folk af vigtig betydning for mit firma får selvfølgelig første prioritet.

Følg med i de kommende dage, hvor du blandt andet kan møde Gestuz, Nicholas Nybro, Bibi Chemnitz.