Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danmarks første modelbureau for kurvede kvinder

Det danske modelkartotek har længe været domineret af høje, slanke modeller. Snart vil de kurvede også få deres helt eget faneblad i boksen.
Det danske modelkartotek har længe været domineret af høje, slanke modeller. Snart vil de kurvede også få deres helt eget faneblad i boksen.

Det pibler efterhånden frem med modelbureauer her i Danmark, men ingen af dem er udelukkende for modeller med lidt ekstra fylde. Det vil den danske kurvede model Maja Volmark lave om på. Snart slår hun nemlig dørene op for Volúme Model Management, som bliver Danmarks første modelbureau kun for kurvede kvinder.

Indtil for tre måneder siden har Maja Volmark været en del af den kurvede linje hos det danske modelagentur Inq Models. Men da bureauet valgte at slå pjalterne sammen med Unique Models, blev den kurvede linje sløjfet og det triste signal fik Maja Volmark til at tænke i helt nye baner. Pludselig var den spontane ide om at starte et modelbureau for kurvede kvinder slet ikke så fjern igen.

”Modens modeller er alt for tynde – og for tynde til idealet. Jeg vil ikke udrydde de tynde modeller, men jeg synes, at mange piger har et forvrænget billede af, hvordan de skal se ud. Derfor er det vigtigt at få nogle nye rollemodeller og forbilleder i rampelyset,” forklarer Maja Volmark.

Den kurvede model og nu agenturejer ser også et stort hul i markedet for plus size-modeller. Hun mener nemlig ikke, at de nuværende bureauers modeller afspejler den gængse, almindelige pige på gaden.

Selvom Volúme Model Management først så dagens lys i starten af denne måned, er interessen fra både magasiner og presse allerede overvældende og Maja Volmark har rygende travlt med at spotte de helt rigtige modeller til hendes agentur. Hun indrømmer blankt, at hun er en smule kræsen med hvem hun tager ind.

”Det handler ikke om blot at være en størrelse 40 og have former. Lige som mange andre bureauer kigger jeg også efter flotte proportioner, udstråling og et smukt ansigt,” afslutter hun.

I samarbejde med Carmakoma, som Maja Volmark selv har været model for, afholder hun åben modelcasting til sit nye bureau i forbindelse med Carmakomas modeshow til Copenhagen Fashion Week.