Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Kunde finder SOS fra tekstilarbejder i kjole fra Primark

En engelsk kunde fandt et ’råb om hjælp’ syet ind i en kjole købt i den engelske discounttøjkæde Primark. Opråbet får Primark til at indlede undersøgelser om mærkatets oprindelse og budskab.
En engelsk kunde fandt et ’råb om hjælp’ syet ind i en kjole købt i den engelske discounttøjkæde Primark. Opråbet får Primark til at indlede undersøgelser om mærkatets oprindelse og budskab.

Det blev i går afsløret, at en kunde har fundet et ekstra håndsyet label ved vaskemærket på en kjole, købt i den engelske discounttøjkæde Primark.

Med ordene: ”Forced to work exhausting hours” – på dansk, “Tvunget til at arbejde udmattende lang tid” – skulle mærket angiveligt være et råb om hjælp fra tekstilarbejderen, der har syet kjolen. Det skriver Fashionunited.co.uk.

Da den engelske Primark-kunde Rebecca Gallagher tjekkede kjolens vaskeanvisninger og fandt den skjulte besked, satte budskabet gang i nye tanker om produktion og om vilkårene for dem, der producerer det tøj, der hænger i diverse highstreet-butikker.

”For at være ærlig har jeg aldrig rigtig tænkt meget over, hvordan tøj bliver fremstillet. Men det her fik mig virkelig til at tænke over, hvordan vi får vores billige modetøj. Jeg gruer over, at min sommerkjole måske er lavet af en udkørt person, der knokler i timevis i en sweatshop i udlandet,” fortæller Rebecca Gallagher til avisen South Wales Evening Post.

LÆS OGSÅ: Primark øger Rana Plaza-erstatningen

Rebecca Gallagher ringede efter eget udsagn til Primark uden at komme igennem. Derefter gik hun til pressen med sagen.

Primark tager opdagelsen meget seriøst og skriver på deres hjemmeside, at de er i gang med at undersøge sagen, og understreger, at de tager budskabet meget alvorligt.

“I vores code of conduct – virksomhedens etiske regelsæt – hedder det sig, at leverandører og fabrikker skal sikre at produkter er produceret under gode arbejdsforhold, og at de mennesker, der laver dem, bliver behandlet ordentligt og får en fair løn,” skriver Primark på deres hjemmeside og tilføjer, at de ikke har været vidne til lignende sager før.

Det er endnu ikke bekræftet, at nødråbet reelt set var blevet syet ind i tøjet af en tekstilarbejder.