Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Marks & Spencer belønnes for bæredygtig indsats

Den engelske highstreetbutik Marks & Spencer løber med førstepladsen i en ny bæredygtighedsrapport.
Den engelske highstreetbutik Marks & Spencer løber med førstepladsen i en ny bæredygtighedsrapport.

Tøjkæden Marks & Spencer ligger i toppen af ranglisten i en ny rapport fra den engelske non-profit organisationen Ethical Consumer, der undersøger og rangerer 25 highstreetbutikker med fokus på deres etiske praksis. I haserne på Marks & Spencer følger highstreet-giganterne H&M og Zara. Det skriver Ecotextile.

Rapporten tager udgangspunkt i offentligt tilgængeligt materiale med fokus på fem hovedområder:

  • Dyrevelfærd
  • Miljø
  • Menneskelige forhold
  • Politik
  • Produkters levetid

Det er helt bevidst, at Ethical Consumer har valgt at adskille highstreet-butikkerne fra de brands, der har valgt at satse stort på en bæredygtig profil. Valget er truffet, fordi forskellen mellem de to modpoler ville blive så stor, at resultatet ikke ville være konstruktivt for forbrugerne.

”Virkeligheden ser sådan ud, at hvis de alle var blevet bedømt sammen, havde M&S ligget fast i midten af puljen,” siger den ledende forsker i beklædning hos Ethical Consumer Bryony Moore.

Hvis man skal ud og købe highstreet, kan listen fungere som en guide til, hvor man finder det mest bæredygtige alternativ.

”Der er en reel forskel i den bæredygtige udførsel mellem de bedste og de værste brands. og ved at shoppe med de bedste belønner man et firma, der bevæger sig i den rigtige retning imod en mere bæredygtig modeindustri,” fortæller Bryony Moore.