Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Seminar: Bliv klogere på wearable technology

Et firetimers seminar i juni sætter fokus på nye måder at integrere og styrke både brugers og virksomheders personlige og kropslige forhold til teknologi.
Et firetimers seminar i juni sætter fokus på nye måder at integrere og styrke både brugers og virksomheders personlige og kropslige forhold til teknologi.

Markedet for wearable technology – altså teknologi som kan bæres på kroppen i form af fx armbånd, fingerringe og briller, og som giver information om hvad brugeren foretager sig – er i kraftig vækst.

Og det er  en interessant udvikling for både virksomheder og brugere, mener innovationsnetværket InfinIT, der onsdag den 25. juni sætter en formiddag af til at præsentere de nye teknologiske muligheder inden for området.

Programmet byder på fem forskere og udviklere, der vil præsentere deres syn på de nyeste muligheder og produktløsninger inden for wearable technology.

1. Sportsteknologi

Seniorforsker Stina Nylander fra SICS Swedish ICT og Mobile Life Centre vil præsentere, hvordan de nye muligheder inden for wearable technology kan udvikle og forbedre brugerens oplevelse af sport og fysisk aktivitet.

2. Hvordan leverer man teknologisk innovation, der er relevant for brugeren?

Christiano Cairo, produktdirektør i Acorn Projects-Leikr, arbejder til dagligt med avanceret sportselektronik og vil til seminaret give et indblik i, hvordan man skaber innovativt sportselektronik, der er relevant for brugeren. Det essentielle er, at produktet skal fungere optimalt og adskille sig fra andet teknologisk udstyr på genkendelige fordele for at indtage en førende position på markedet.

3. Det kvantificerede selv

Anders Høeg Nissen, der er forfatter og journalist på DR, sætter fokus på selvsporing. Han vil forsøge at besvare spørgsmålet om hvorfor det er relevant at indsamle, analysere og handle på data om os selv og vores omgivelser. Derudover vil han behandle emneområder som sensornetvæk og kunstig intelligens samt præsentere nogle af de trends og teknologier, der former både vores QS-bevægelse såvel som resten af den digitale verden.

4. Wearable technologies der virker: ti konkrete lektioner fra felten

Carl Alviani, der er indholdsstrateg på Ziba, vil, med udgangspunkt i sine egne projekter og erfaringer, præsentere ti konkrete lektioner til at designe wearable technologies. der rent faktisk virker. Da wearable technology i de seneste år har udviklet sig fra at være en teoretisk legeplads til et levedygtigt marked af forbrugsvarer, tvinger det designeren til at se nærmere på de detaljer, der får brugeren til at adoptere teknologien.

5. Hvorfor er poesi vigtig for teknologiens adaption?

Med udgangspunkt i forskellige selvudviklede prototyper vil Rikke Koch, der er seniorkonceptudvikler hos The Alexandra Institute, tale om de forskellige kommunikationsformer i wearable technologies og nødvendigheden for poetisk kommunikation, når teknologien er knyttet til vores krop dag og nat. Wearables har efterhånden bevæget sig væk fra de intelligente tekstiler i retningen mod gadgets. En af grundene hertil er at gadgets i plastik er mindre skrøbelige og mere slidstærke. Disse typer af gadgets medfører dog bestemte måder at kommunikere til brugeren på, hvor man som producent bør overveje, hvad det er for en type af kommunikation man efterlader hos brugeren.

Hvornår: Onsdag den 25. juni 2014 fra 09.30-13.15.
Hvor: Kvarterhuset på Jemtelandsgade 3, 2300 København S.
Tilmelding: Senest den 20. juni 2014 på dette link.
Pris: 350 dkk eksl. moms.

Læs mere om seminarets program og registrering her.