Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

InStyle-ejer truer nordisk gratismagasin med sagsanlæg

Det nordiske magasin Nordic Style trues nu i sagsanlæg af amerikanske Time inc, som kræver at magasinet skal ændre visuel identitet.
Det nordiske magasin Nordic Style trues nu i sagsanlæg af amerikanske Time inc, som kræver at magasinet skal ændre visuel identitet.

Den amerikanske mediekoncern Time inc., der ejer magasiner som InStyle, People Magazine og Sports Illustrated, truer med at sagsøge det nordiske onlinemagasin Nordic Style, hvis sidstnævnte ikke ændrer deres logo – på alt publiceret indhold vel at mærke.

Ifølge en pressemeddelelsen fra Nordic Style hævder talspersoner fra magasinet InStyle, at “Nordic Styles logo potentielt kan skabe forvirring for deres læsere” og kræver altså, at den nordiske udgivelse ændrer logo, hvis ikke de vil have et sagsanlæg på halsen.

LÆS OGSÅ: Balenciaga hiver Steve Madden i retten

Nordic Style-magasinets logo består af et grad-tegn efterfulgt af ordene “N Style”, hvor InStyles logo består af magasinets navn skrevet med fede bogstaver.

instylevsnordicstyleBillede: Nordic Style

Nordic Style er derfor med egne ord tvunget ud i at initiere en rebranding af magasinet for at undgå sagsanlægget, og det chokerer chefredaktøren:

”Det var et stort chok da jeg modtog brevet fra Time inc., fordi betydningen af denne trussel er omfattende for Nordic Style,” siger Soffía Theódóra Tryggvadóttir i en meddelelse til FashionForum.

Forskellig redaktionel fokus mellem magasinerne

Foruden det faktum, at InStyle-magasinet er et fysisk magasin, der bliver solgt i mange lande, mens Nordic Style-magasinet er et gratis online tidsskrift, mener man hos Nordic Style, at der er flere faktorer, der adskiller de to magasiner fra hinanden, og Nordic Style skriver i pressemeddelelsen at:

”Det redaktionelle fokus, hvor InStyle fokuserer på at fremvise de kendtes stil og inspirere dets læsere med modetips er Nordic Styles fokus at dække mode og design skabt i nordiske lande,” skriver Nordic Style Magazine.

Nordic Style er et gratis online magasin og blog, skabt af entusiaster for nordisk stil indenfor mode, design, kunst, skønhed og livsstil. Det har ikke været muligt for FashionForum at få en kommentar fra Time Inc.