Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Primark rykker ind i USA

Efter nøje overvejelser har den britiske fast fashion-kæde valgt at åbne første amerikanske butik. Det sker i Boston i 2015.
Efter nøje overvejelser har den britiske fast fashion-kæde valgt at åbne første amerikanske butik. Det sker i Boston i 2015.

Nu tager den britiske discount-modekæde Primark hul på USA. Kæden planlægger at åbne første butik – et kæmpevarehus på 6.500 kvadratmeter – i Boston Massachusetts i slutningen af 2015. Herefter følger flere butikker i den nordøstlige del af USA medio 2016.

“Efter grundig research er det blevet besluttet at tage Primark-konceptet til forbrugerne i USA,” lyder det fra Primarks ejerkoncern Associated British Foods ifølge BBC.com.

I eruopa har Primark mere end 250 butikker og er særligt gennem de seneste ti år vokset massivt. Koncernen har ekspanderet uden for Storbritannien siden 2006, hvor den første internationale butik åbnede i Spanien. Herpå fulgte butiksåbninger i Holland, Portugal, Tyskland, Belgien, Østrig og Frankrig – og nu står altså USA for tur.

Hidtil har flere britiske detailkæder ellers brændt fingrene i guds eget land – Marks & Spencer forlod USA i 2001 efter at have solgt Brooks Brothers-modekæden, og også Tesco har prøvet Amerika af men har trukket sig, skriver BBC.

Undtagelsen for denne regel er imidlertid Topshop – tidligere på året kunne Arcadia, koncernen bag den britiske modekæde, som også er til stede med butikker i Danmark, nemlig afsløre, at de fortsætter ekspansionen i USA. Blandt andet åbner der en Topshop på Fifth Avenue i New York til efteråret.

Kilde: BBC.com