Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Det amerikanske moderåd lancerer Instagram-pris

Den New York-baserede nonprofit brancheorganisation Council of Fashion Designers of America uddeler for først gang en Instagram-pris i forbindelse med deres årlige award-fest.
Den New York-baserede nonprofit brancheorganisation Council of Fashion Designers of America uddeler for først gang en Instagram-pris i forbindelse med deres årlige award-fest.

“At være en dygtig fashion-instagram’er handler om evnen til at fange øjeblikket i hverdagen. Det er ikke et opstillet øjeblik. Det fremstår ikke falsk,” siger medstifter af Instagram Kevin Systrom til WWD.com.

Og netop værdien af det gode instagram-billede bliver nu anerkendt fra nogenlunde højeste sted:

For første gang uddeler den amerikanske modebrancheorganisation Council of Fashion Designers of America (CFDA) nemlig en pris baseret på “evnen til at anvende sociale medier” – og for første gang er afstemningen også offentligt tilgængelig.

Af alle de sociale medier, der er at vælge imellem, faldt valget faldet på Instagram, fordi mediet hurtigt har udviklet sig til en platform, hvor mode kan opleves hurtigt og på første hånd:

“I løbet af de seneste seks måneder har vi oplevet den stadigt voksende indflydelse, Instagram har på mode på første hånd,” siger Steven Kolb, direktør hos CFDA, til WWD.com og forsætter:

“Instagram har været et omdrejningspunkt for branchen som en helhed og har hurtigt etableret sig som den platform man går til for at få mode-storytelling.”

Alle kan således være med, når årets bedste instagram-profil med fokus på mode skal kåres – vinderen vælges ud fra antallet af likes samt en afstemning på CFDA’s hjemmeside. Det er nemt at blive en del af afstemningen, det eneste du skal gøre er at finde din yndlingsinstagrammer af de otte nominerede, følge profilen og smide et like efter billeder med hashtagget #MyCFDA.

De otte nominerede til prisen er nøje udvalgt af en jury, og vinderen bliver offentliggjort på cfda.com, facebook og instagram d. 30. maj.

Juryen består af indflydelsesrige branchefolk som blandt andre stylist og designer Rachel Zoe, kvinderne bag The Editorialist Stefania Allen and Kate Davidson Hudson og blogger og medstifter af the Coveteur Stephanie Mark.

Selve prisuddelingen finder sted d. 2. juni, hvor vinderen af instagramprisen bliver ansvarlig for at ”rapportere” om aftenen begivenheder via. CFDA’s instagramprofil.

Hvis du vil se, hvilke billeder de nominerede har at byde på, kan du tjekke dem ud på Instagram:

@donalddrawbertson
@dapperlou
@aguynamedpatrick
@paridust
@troprouge
@amy_stone
@hokaytokay
@bessnyc4