Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Aarhus hylder bæredygtig mode

Oplev bæredygtig mode på catwalken, når Sustain-festivallen i Aarhus afholder show i aften.
Oplev bæredygtig mode på catwalken, når Sustain-festivallen i Aarhus afholder show i aften.

I aften klokken 20.30 konkurrerer designstuderende fra hele landet om titlen som bedste designer inden for nytænkning af bæredygtige designkoncepter med fokus på genbrug og multifunktionalitet.

”Designerne skal komme med deres bud på bæredygtig mode i tre kategorier, der omfatter genbrugsmaterialer, multifunktionelt design og bæredygtige materialer. Kort sagt skal designerne få mest muligt ud af mindst muligt,” forklarer Anne Madsen, der er showkoordinator hos den aarhusianske NGO Sustain, der fokuserer på bæredygtighed.

LÆS OGSÅ: Design Challenge hylder bæredygtige materialer – og nordisk design

Håbet er at få fremtidens designerne til at tænke i mere bæredygtige baner, men også at fremtidens forbrugere får en mere bæredygtig bevidsthed.

”Jeg håber, at de deltagende designere vil tage oplevelsen med sig videre i livet og helt naturligt koble bæredygtighed med mode i deres fremtidige karriere, og at det kan få vækket en dybere interesse for bæredygtighed hos forbrugeren,” siger Anne Madsen til FashionForum.

Skaber fokus på bæredygtighed

Showet afholdes under den bæredygtige festival Sustain Festival Aarhus, der løb af stablen første gang i 2012. Hele festivalens formål er at skabe fokus på bæredygtighed, og showet skal manifestere Aarhus’  støtte.

”København har netop været vært for Copenhagen Fashion Summit, og nu vil vi gerne være med til at støtte op om budskabet om en mere bæredygtig fremtid i modeverdenen, og så vil vi gerne vise den revolution, der er sket inden for bæredygtig mode.”

Show med bæredygtige rammer

For Anne Madsens vedkommende er det meget vigtigt, at selve showet også er bygget op omkring bæredygtige rammer.

”Blandt andet har vi valgt at afholde showet på Godsbanen i “Den Rå Hal”, hvor hele opsætningen er rå og i pop up-stil, så der ikke er en masse materielt spild,” siger Anne Madsen.

Vinderen kåres efter showet af et dommerpanel bestående af blandt andre designer David Andersen og senior manager i Danish Fashion Institutes bæredygtige projekt NICE, Johan Arnø Kryger.

Læs mere her.