Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Topshop-ejer køber ind i australsk online-kæmpe

Det er med posten i australske Mysale første gang, Sir Philip Greens investerer i en ren online-forhandler.
Det er med posten i australske Mysale første gang, Sir Philip Greens investerer i en ren online-forhandler.

Sir Philip Green, der ejer mærkerne Topshop, Topman, Miss Selfridges og Dorothy Perkins,  har netop købt sig ind i den australske webshop Mysale.

Med en aktiepost på 25 pct. er det Sir Philip Greens første indkøb i en ren onlineforretningen, skriver Retail Week.

Prisen for posten er ikke offentliggjort, men Mysale omsatte for godt 930 mio. kr. i regnskabsåret, der sluttede juni 2013, og har i de første måneder af dette regnskabsår vækstet omsætningen med 40 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Mysale sælger varer via såkaldte flash sales, det vil sige korte udsalg – typisk blot fx 24 timer – hvor lagervarer sælges til meget lavere priser. Som en del af aftalen med Topshop-ejeren indgår, at Topshop-koncernens mærker sælger overskudsvarer på den syv år gamle portal Mysale, skriver Financial Times.

Mysale sælger på nuværende tidspunkt varer i Australien, New Zealand og dele af Sydøstasien. Sitet åbner i USA denne måned og forventer at lancere en britisk portal i juni. Mysale kigger da også på en børsnotering i netop England, hvortil hovedkontoret rykkes.

Forretningsmodellen bag Mysale sigter blandt andet mod at sælge sæsonbetonede varer, således at fx overskudslagrene fra de britiske sommerkollektioner, når sæsonen slutter i Nordeuropa, kan sættes til salg i Australien – lige i tide til at sommeren går i gang dernede.

Lige nu har Mysale 10 millioner registrerede medlemmer – og skaren vokser med 200.000 hver måned.