Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt dansk koncept vil gøre shipping nemmere - og billigere

Den danske shipping-portal Transporteca er lidt transportbranchens svar på Momondo. Her kan danske modevirksomheder søge på billigste fragt fra Kina - ud fra deres specifikke behov.
Den danske shipping-portal Transporteca er lidt transportbranchens svar på Momondo. Her kan danske modevirksomheder søge på billigste fragt fra Kina - ud fra deres specifikke behov.

”Det skal være lige så let at bestille transport af gods, som det er at bestille en flybillet.

Sådan lyder det fra Morten Lærkholm. Han står bag Transporteca, en ny portal, der bedst kan sammenlignes med Momondo eller Hotels.com – altså en søgemaskine, der finder den bedste pris ud fra dine kriterier. Her handler det bare om godstransport.

”Øget transparens i markedet for transportløsninger og muligheden for at bestille transport online er til gavn for både importørerne og transportvirksomhederne,” siger Morten Lærkholm.

”Det skal være enkelt at sammenligne de transportløsninger, som forskellige speditører tilbyder, og muligt at få den totale transportomkostning oplyst med det samme. Dermed reducerer importøren risikoen og undgår eventuelle senere uventede omkostninger,” fortsætter han.

Foreløbigt fokus på transport fra Indien og Kina

Robert Esterajher, som står bag brandet M.O.D., var en af de første til at skifte til online-bestilling af transport. Ved den første afskibning fra Kina til Danmark faldt valget på en Hong Kong-speditør med en billigere service end den, han normalt benytter.

”Normalt bruger vi et par uger på at diskutere med vores speditør, før vi er enige om prisen og den service, vi skal bruge. Det var en stor fordel at kunne bestille med det samme via Transporteca, og dagen efter begyndte speditøren at arbejde på min forsendelse,” forklarer Robert Esterajher.

”Resultat blev, at jeg fik mine jakkesæt leveret en uge tidligere, end jeg normalt gør – og oven i købet til en lavere pris.”

På nuværende tidspunkt samarbejder Transporteca med 14 danske og internationale speditører. Til at starte med har fokus været på transport med skib fra Kina og Indien til Danmark.

”Vi er meget åbne for ønsker og ideer fra vores brugere. Planen er umiddelbart at udvide med import fra flere asiatiske lande i 2014. Derudover håber vi at kunne tilføje en mulighed for at bestille flytransport og kombineret fly og søtransport,” slutter Morten Lærkholm.