Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Udland

Danske smykker har gyldne tider i udlandet

"Det går ganske glimrende for dansk smykkedesign i udlandet,” siger direktør i guldsmedenes brancheforening. Derfor fokuserer smykkeeventet The Jewellery Room på udenlandske indkøbere i dag.
"Det går ganske glimrende for dansk smykkedesign i udlandet,” siger direktør i guldsmedenes brancheforening. Derfor fokuserer smykkeeventet The Jewellery Room på udenlandske indkøbere i dag.

COPENHAGEN FASHION WEEK AW14. Dansk mode er ikke kun tøj. Det er også pels og sko og tasker – og i allerhøjeste grad smykker, siger Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute:

“Vi synes, det er så vigtigt at stille skarpt på dansk smykkedesign, som klarer sig bemærkelsesværdigt godt på den internationale modescene, både PR-mæssigt og i særdeleshed også på eksportfronten.”

Den danske smykkebranche gør for alvor indtog på den internationale modescene i disse år, hvorfor Danish Fashion Institute i samarbejde med Goldmind Communication igen denne sæson sætter fokus på dansk smykkedesign, når dørene til showroomet The Jewellery Room åbnes op for indkøbere og presse i dag.

The Jewellery Room er denne sæson særligt rettet mod danske såvel som internationale indkøbere foruden pressen, og allerede nu har chefindkøberen fra luksusbutikken Joseph’s i London blandt andre meldt sin ankomst.

Og der er en god grund til The Jewellery Rooms øgede fokus på indkøbere, for i de senere år har den danske smykkebranche oplevet vækst, fortæller direktør hos Guldsmedebranchens Leverandørforening, Jens R. Møller:

“Det går ganske glimrende for dansk smykkedesign i udlandet. Også nationalt ser vi en stigning i smykkesalget, for eksempel steg julehandlen af danske smykker i 2013 i forhold til året før.”

Blandt mærker, der er udstillet i The Jewellery Room finder man Georg Jensen, House of Amber, Maria Black, Pilgrim, Von Lotzbeck, Shamballa Jewels, Ole Lynggaard Copenhagen og Pandora samt mange flere.

The Jewellery Room holder åbent for inviterede fra kl. 10 fredag.