Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

ByTiMo er tilbage i Danmark

Det er de færreste danskere, som kender mærket Ti Mo, men det vil designeren lave om på. Derfor holder hun i dag, for første gang, modeshow til Copenhagen Fashion Week.
Det er de færreste danskere, som kender mærket Ti Mo, men det vil designeren lave om på. Derfor holder hun i dag, for første gang, modeshow til Copenhagen Fashion Week.

Det er tydeligt at mærke, da FashionForum møder Tine Mollatt på hotellet i Nyhavn onsdag aften, at hun er spændt på det show, hun skal afholde i dag på Københavns Rådhus. Hun har svært ved at finde de passende ord, som kan beskrive, hvor meget hun glæder sig til at vise danskerne sin kommende kollektion. Men ved siden af begejstringen, er hun også helt cool, og har sørget for, at det hele er nøje tilrettelagt.

Det er ikke første gang, at Tine Mollatt holder modeshow, men det er første gang, at hun gør det i Danmark. Og for hende er det noget helt specielt. For selv om hendes tøj bliver solgt på 22 forskellige markeder verden over, som blandt andet i USA, Australien og Rusland, så sælger hun ikke i Danmark længere.

Norsk tøj til danskerne

Derfor har Tine Mollatt kun ét primært ønske for udfaldet af showet. Det vigtigste for hende er, at få vist sin kollektion til Danmark og resten af verden samt at danskerne lærer hendes mærke at kende, så hun igen kan sælge sit tøj på det danske marked.

”Vi havde en agent i Danmark for nogle år siden, så der er allerede nogle butikker, som højst sandsynligt kan huske os, og der er stadig nogen, som forhandler mærket. På det tidspunkt var byTiMo dog en smule anderledes sammenlignet med i dag. De sidste to år har vi lavet en del ændringer – fra at være meget piget og boheme til at være et sofistikeret, fashionabelt brand,” fortæller Tine Mollatt, der mener, at det danske marked passer godt sammen med hendes nuværende kollektioner.

”Vores kollektion denne gang er mere sofistikeret, men stadig legende. Det minder på mange måder om nogle af de danske designere, som også laver tøj på samme måde. Hvor svenske designere har en meget minimalistisk stil, er vores mere feminin i udtrykket,” fortæller designeren om sine kollektioner.

10 år med bæredygtighed som selvfølge

ByTiMo kan i år fejre sit 10-års jubilæum, og designeren synes, at Copenhagen Fashion Week er den perfekte anledning til at fejre det skarpe hjørne. For hende er modeugen i København Skandinaviens samlende platform, hvor hun kan møde både nordmænd, svenskere og danskere. Og selv om Norge er hendes hjemland, er Skandinavien lige så meget ”hjemme” for Tine Mollatt.

I løbet af de sidste 10 år er der sket meget i branchen – ikke mindst når det gælder bæredygtighed, men for Tine Mollatt er der ikke noget nyt i at tænke sustainable. Hun har fra begyndelsen arbejdet med bæredygtige materialer, og nu, hvor det er blevet et vigtigt emne for både politikere såvel som virksomheder og privatpersoner, behøver hun ikke ændre noget i sin produktion for at kunne følge med.

”Jeg arbejder med materialer i god kvalitet, som er langtidsholdbare, og det har jeg gjort siden starten. Derudover bruger jeg kun fabrikker i udlandet, som ikke benytter børnearbejde, som har gode arbejdsvilkår for de ansatte, og som ikke forurener vandet. Sådan har jeg arbejdet i 10 år,” fortæller Tine Mollatt, og fortsætter:

”Jeg bruger ikke bæredygtighed til at brande mig selv, da jeg faktisk ikke ser det som noget ekstraordinært. Jeg synes, det er noget, som alle burde gøre.”