Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Mads Nørgaard om showet: Nye rammer giver kreativt frirum

I dag klokken et vender Mads Nørgaard tilbage til den københavnske showscene. Det sker, ifølge designeren selv, som følge af en nytænkning af både show- og designkoncept.
I dag klokken et vender Mads Nørgaard tilbage til den københavnske showscene. Det sker, ifølge designeren selv, som følge af en nytænkning af både show- og designkoncept.

”Vi skal lave det stik modsatte,” begynder designer og ejer af mærket af samme navn, Mads Nørgaard, da FashionForum spørger, hvorfor hans show under modeugen ikke bliver stort og åbent, som det var, da han senest holdt show – for syv år siden på Christiania.

Showet, der løber af stablen på Charlottenborg i København over middag, bliver denne gang kun for pressen. Det bliver, som Mads Nørgaard selv formulerer det videre: ”meget kort og præcist, og altså stik modsat Christiania-showene, der var store, omfavnende og lange.”

Han fortsætter:

”Det gik op for mig, at vi kan lave det helt anderledes end sidst, helt omvendt. Det var en meget frigørende tanke, som gav mig et kreativt frirum, og det er lige så meget det, det handler om,” siger Mads Nørgaard og forklarer videre, at der ikke har været nogen inspiration før denne sæson, og så er der heller ikke grund til at holde show.

Showet skal understrege kollektionen

Men det er der nu. For to-tre sæsoner siden valgte Mads Nørgaard nemlig at ændre strukturen i pigekollektionen i en mere modeorienteret retning. Det er blandt andet den ændring, showet i denne sæson skal markere. Ligesom det skal understrege både gamle og nye kvaliteter, som findes i kollektionen og firmaet. For det nye skal ikke kvæle det gamle.

”Vi har en historik, vi er stolte af, og som fungerer godt, så der er ikke noget, der skal gøres op med, men omvendt skal det også forny sig,” forklarer han og fortsætter:

”Selve kollektionen er en kombination af det, vi er kendt for, stolte af og glade for. Vi prøver at få de egenskaber kombineret med nogle nye tiltag. Blandt andet er der i denne kollektion arbejdet med volumen, halse og længder. Og så er vi stadig meget begejstrede for striber,” siger Mads Nørgaard.

Er det Mads Nørgaard-agtigt?

Selv håber designeren på en tilbagekomst, som er hverken/eller, hvor Mads Nørgaard kan genkendes, men frem for alt som noget nyt.

”Det handler om ikke at ende i en situation, hvor folk siger, at det var enten værre eller bedre, men om en helt ny måde at se på det. Jeg skulle jo nødig konkurrere med mig selv,” siger han og understreger samtidig, at der både er fordele og ulemper i at være gammel i gårde.

”Nogle gange siger folk; det der er ikke så Mads Nørgaard-agtigt – Nå, men det var altså det, jeg havde lyst til at lave,” siger han. For ifølge ham er det fantastiske ved at holde show at få lov til at tage det absolut fineste ud og give den gas med det, men som han selv formulerer det, kan han også sagtens leve uden.

”Det jo lidt af en kæphest for mig, at jeg ikke vil holde show hver eneste gang, og det kommer heller ikke til at være sådan fremover,” siger Mads Nørgaard.