Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Værsgo! – det samlede overblik over modeugen

FashionForums guide med praktisk info om alt fra modeugens shows, messer og events til transportmuligheder, showrooms og fester.
FashionForums guide med praktisk info om alt fra modeugens shows, messer og events til transportmuligheder, showrooms og fester.

COPENHAGEN FASHION WEEK AW14. Hvor længe holder messerne åbent under modeugen? Hvilke arrangementer og events bliver afholdt omkring i byen? Og hvor og hvornår er der shows?

FashionForum har sammenstrikket en komprimeret guide til hele den københavnske modeuge.

Showkalenderen

Ligesom under sommerens modeuge er showkalenderen opdelt i Official- og Off-schedule. I løbet af onsdag, torsdag og fredag bliver der i alt afviklet 28 shows på Official-kalenderen, mens Off-kalenderen samlet består af 12 shows. Bemærk, at Official- og Off-schedule kun overlapper hinanden i begrænset omfang.

I Official-programmet står Kopenhagen Fur for det officielle åbningsshow, som finder sted på Københavns Rådhus onsdag kl. 12, men allerede i dag tyvstarter Whiite med deres show på Rådhuset, ligesom mode- og kulturarrangementet ’Chinese New Year’ også finder sted i dag på Børsen. Official-kalenderen bliver lukket med Wali Mohammed Barrechs show fredag aften kl. 21.

I Off-schedule begynder det hele med Katri/n-showet på Børsen onsdag kl. 13, mens Aynicph, Escudo og Alessandra Petersen lukker med deres fællesshow ’Born in Peru’ samme sted fredag aften kl. 20.

Se hele programmet her.

NB: Alle shows kræver invitation.

Messer & showrooms

Ligesom under tidligere modeuger er der tre modemesser: CIFF (Bella Center), Vision (Lokomotivværkstedet) og Gallery (Forum). Vision og Gallery slår allerede dørene op første gang onsdag morgen, mens CIFF og CIFF Kids først åbner torsdag men til gengæld holder åbent i weekenden:

  • Vision: Onsdag-torsdag: 9.00-18.00, fredag: 9.00-17.00. Se mere på cphvision.dk.
  • Gallery: Onsdag: 9.00-18.00, torsdag-fredag: 10.00-18.00. Se mere på gallery.dk.
  • CIFF & CIFF Kids: Torsdag-lørdag: 9.00-18.00, søndag: 9.00-17.00. Se mere på ciff.dk.

Alle messerne er business to business og er således kun åbne for branchefolk og presse. Der er gratis adgang til alle messerne for pressen og branchefolk, såfremt man forudregistrerer sig til én af messerne. Sidste frist for forudregistrering er udløbet på Gallery, men kan stadig nås hos Vision og CIFF.

Torsdag og fredag kører der gratis shuttlebusser mellem de tre messer.

En række brands har valgt at fremvise deres kollektioner i showrooms rundt omkring i hovedstaden. Det gælder fx Bruuns Bazaar, Brand8, by Ti Mo og Won Hundred, m.fl. Du kan finde en liste over de forskellige showrooms på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside.

NB: Besøg i showrooms kræver som udgangspunkt forudgående aftale.

Copenhagen Fashion Festival

Sideløbende med alle de shows, messer og events, der kræver invitation, står Copenhagen Fashion Festival for en stribe arrangementer i hovedstaden, som har det til fælles, at de er åbne for alle.

Der er blandt andet shopping- og stylingevents, konkurrencer, fester og meget mere. De første arrangementer på programmet finder sted i morgen og de sidste er søndag. Se hele programmet på copenhagenfashionfestival.com.

Værd at vide for pressen

Den officielle åbningskonference for pressen bliver afholdt på Københavns Rådhus onsdag kl. 11.00 og kræver tilmelding på rsvp@copenhagenfashionweek.com.

Der er gratis bustransport for pressen mellem alle shows (både Official og Off schedule). Du kan få et Press Bus Pass, når du fremviser visitkort og ID til purseren første gang, du stiger på. Pressebussen kører hver morgen fra Rådhuspladsen (Vester Voldgade) 30 min. før første show på programmet. Hvis man vil hoppe på bussen i løbet af dagen, kan man altid finde bussen på adressen for det senest afviklede show. Herfra kører bussen 30 min. efter showets start. Du kan se alle bustiderne her.

NB: Et Press Bus Pass giver ikke adgang til shows eller messer.

Umiddelbart efter hvert show bliver der lagt billed- og videomateriale online til pressebrug på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside (for at få adgang til materialet, skal du registrere dig på sitet).

Endelig er der presselounge på Københavns Rådhus, som er åben for alle pressefolk (fremvis visitkort og ID) onsdag-fredag kl. 9.30-19.30. Se mere her.