Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugen indefra: Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten holder show torsdag under den københavnske vintermodeuge. Showet er ifølge designerne en mulighed for at understrege temaet for kollektionen som denne gang er inspireret af Mick Jagger.
Baum und Pferdgarten holder show torsdag under den københavnske vintermodeuge. Showet er ifølge designerne en mulighed for at understrege temaet for kollektionen som denne gang er inspireret af Mick Jagger.

Copenhagen Fashion Week er over os, før vi ved det, og FashionForum tager pulsen på branchen forud for vinterens store begivenhed. Baum und Pferdgartens vinterkollektion består af omkring 100 styles á ca. tre farver, men viser kun 32 indgange til showet. For Helle Hestehave og Rikke Baumgarten handler det at holde show nemlig om kun at vise det skarpeste, kollektionen byder på:

Hvad har inspireret jer til AW14-kollektionen?

Vi har som udgangspunkt arbejdet med en drenget silhuet og har derfor brugt Mick Jagger fra the Rolling Stones som en form for muse. Vi har kigget på perioden fra 1970 til 1980 og har især været inspireret af hans drengede school boy look. Han var super cool i denne periode og optrådte både i slangeskind, tern og skoleuniformer. Et sidetema har været hestejockeys og deres farverige tern som ofte optræder på jakker, strømper osv. Tern er et gennemgående tema i vores vinterkollektion for 2014.

Hvilke fordele ser I ved at holde show?

Vi får muligheden for at sætte det sidste punktum efter et langt arbejdsforløb samt at få understreget temaet og tage looket præcis derhen, hvor vi gerne vil have det.  Det er en stor oplevelse at se alle modellerne stå på en lang række i tøjet; det øjeblik er virkelig momentum for os – og det er her man fornemmer, om kollektionen tog den retning man ønskede.

Hvor mange styles består kollektionen af?

Vi viser ca. 32 indgange til showet, måske mindre. Kollektionen består af ca. 100 styles som hver kommer i 2-3 forskellige farver, men vi ønsker ikke at vise fyld til et show – kun det, vi synes er det skarpeste. Vi tænker altså mere på brand end det kommercielle til sådan en begivenhed.

Hvad glæder I jer mest til ved at holde show?

At se alle modellerne stå linet op lige inden showstart. Det er som regel et magisk øjeblik. Man kan kun slippe sin kollektion og ikke gøre så meget andet. Og så er det vildt flot at se pigerne stå der høje og ranke i vores nypressede tøj.

Hvilken erfaring har I gjort jer af at holde show?

At vi altid når det, og at man skal være parat til at ”kill some darlings” for at få et så stærkt show som muligt.

Hvad er jeres bedste råd til showdebuttanterne?

Lav et kort og præcist show der viser det stærkeste i kollektionen.

Hvilke detaljer bruger I mest tid på inden showet?

Som udgangspunkt er vi begge sygeligt optagede af detaljerne og er begge ret perfektionistiske, så vi bruger meget tid på alt fra musik til hår, seating, styling osv.

Hvad laver I under showet?

Vi står begge backstage sammen med modellerne og gør dem klar. Vi er med backstage under hele showet for at sikre os, at alt sidder perfekt på modellen.

Hvordan ser showdagen ud?

Vores show vises klokken 13, så vi skal tidligt op på torsdag. Men vi møder som regel ind 4-5 timer inden showet og går og pusler med de sidste ting. Vi byder modellerne velkommen og sørger for at alle har det godt, og at det bliver en så god oplevelse for alle som muligt. Når showet er ovre, tager vi selvfølgelig et par glas med Baum-holdet. Torsdag aften skal vi og vores dygtige kollegaer ud og spise og fejre et forhåbentligt vellykket show!